Υλικά
* Για 8 μερίδες περίπου:
o 2 κιλά στήθος από μοσχαράκι γάλακτος, χωρίς κόκαλα
* Για την γεμιση:
o 3 κρεμμύδια μεγάλα χοντροκομμένα
o 3 αυγά
o 170 γρ. γάλα ζεστό
o 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
o Περίπου μισό καρβέλι ψωμί άσπρο μπαγιάτικο, σε κομματάκια
o 3 κουταλιές μουστάρδα
o 2 κουταλιές βούτυρο
o 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
o Αλάτι
o Πιπέρι
* Για το γαρνίρισμα:
o 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες
o 250 γρ. ρίζα από σέλινο κομμένο σε φέτες
o 2 κουταλιές βούτυρο
o 300 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Ετοιμασία
1. Ζητάμε από τον χασάπη να μας κάνει μια τσέπη στο κρέας όπου και θα μπει η γέμιση.
2. Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε.
3. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το ψωμί με το γάλα να μουσκέψει.
4. Στο βούτυρο καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια τα οποία και προσθέτουμε μετά στο ψωμί. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε καλά.
5. Γεμίζουμε το στήθος με την γέμιση, και ράβουμε το άνοιγμα ή το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ταψί καίμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές.
7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
8. Σε ένα ταψί βάζουμε το κρέας με τα λαχανικά και τον ζωμό και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.
9. Αφήνουμε το κρέας για 10 λεπτά μετά το ψήσιμο σε σβηστό φούρνο γιατί έτσι κόβεται καλύτερα σε φέτες.
10. Το ζουμί που θα μείνει στο τέλος μπορούμε να το δέσουμε με την κρέμα γάλακτος και να το σερβίρουμε ως σάλτσα αν και δεν είναι απαραίτητο.
Σαν συνοδευτικό σερβίρω τηγανητά πιτάκια από λιωμένη πατάτα, με γιαούρτι, βότανα και άλλα πολλά. Αυτό όμως είναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο γι αυτό και το κόβω εδώ.
* Για 8 μερίδες περίπου:
o 2 κιλά στήθος από μοσχαράκι γάλακτος, χωρίς κόκαλα
* Για την γεμιση:
o 3 κρεμμύδια μεγάλα χοντροκομμένα
o 3 αυγά
o 170 γρ. γάλα ζεστό
o 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
o Περίπου μισό καρβέλι ψωμί άσπρο μπαγιάτικο, σε κομματάκια
o 3 κουταλιές μουστάρδα
o 2 κουταλιές βούτυρο
o 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
o Αλάτι
o Πιπέρι
* Για το γαρνίρισμα:
o 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες
o 250 γρ. ρίζα από σέλινο κομμένο σε φέτες
o 2 κουταλιές βούτυρο
o 300 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Ετοιμασία
1. Ζητάμε από τον χασάπη να μας κάνει μια τσέπη στο κρέας όπου και θα μπει η γέμιση.
2. Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε.
3. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το ψωμί με το γάλα να μουσκέψει.
4. Στο βούτυρο καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια τα οποία και προσθέτουμε μετά στο ψωμί. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε καλά.
5. Γεμίζουμε το στήθος με την γέμιση, και ράβουμε το άνοιγμα ή το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ταψί καίμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές.
7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
8. Σε ένα ταψί βάζουμε το κρέας με τα λαχανικά και τον ζωμό και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.
9. Αφήνουμε το κρέας για 10 λεπτά μετά το ψήσιμο σε σβηστό φούρνο γιατί έτσι κόβεται καλύτερα σε φέτες.
10. Το ζουμί που θα μείνει στο τέλος μπορούμε να το δέσουμε με την κρέμα γάλακτος και να το σερβίρουμε ως σάλτσα αν και δεν είναι απαραίτητο.
Σαν συνοδευτικό σερβίρω τηγανητά πιτάκια από λιωμένη πατάτα, με γιαούρτι, βότανα και άλλα πολλά. Αυτό όμως είναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο γι αυτό και το κόβω εδώ.