Ροή

Καλαμάρι Γεμιστό

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
Υλικά (για 4 άτομα):

2-4 μεγάλα καλαμάρια ή θράψαλα
1 ντομάτα καθαρισμένη κομμένη σε ζάρια
200γρ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
200γρ φέτα σε ζάρια
100γρ γραβιέρα σε ζάρια
4 κ.τ.σ. μαύρες ελιές σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη σε ζάρια
1 πιπεριά κόκκινη σε ζάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι ρόκα
2κ.τ.σ. κάπαρη
1κ.τ.σ. μπούκοβο
1κ.τ.σ. ρίγανη ή θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι κρασί λευκό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια πολύ καλά, διαχωρίζοντας το κεφάλι από το σώμα.
ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Κλείνουμε το ανοιχτό μέρος με οδοντογλυφίδες ή ξύλινα καλαμάκια, λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το εξωτερικό μέρος και τα κεφάλια. Τα τοποθετούμε σε ταψί προσθέτοντας το κρασί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 220 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου γυρνώντας τα καλαμάρια μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρουμε σε πιάτα αφαιρούμε τα καλαμάκια, κόβουμε τα καλαμάρια σε χοντρές
φέτες και περιχύνουμε τα υγρά του ψησίματος.
 
Top Bottom