Ροή

Η Dell Technologies καλεί κυβερνήσεις και βιομηχανία σε ένα βιώσιμο μέλλον

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
Η Dell Technologies καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τη βιομηχανία Πληροφορικής να καταβάλλουν 45 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος στην κατεύθυνση ενός βιώσιμου μέλλοντος.
Η Dell Technologies, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τεχνολογικών λύσεων στον κόσμο, καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την βιομηχανία Πληροφορικής να οδηγήσουν την πρόοδο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, θέτοντας σε προτεραιότητα τη βιωσιμότητα στην προμήθεια υπηρεσιών Πληροφορικής, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας. Αυτή η πρόσκληση για δράση αποσκοπεί στην αξιοποίηση μιας μεγάλης ευκαιρίας για τη χρήση της αγοραστικής δύναμης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, για την προώθηση της βιωσιμότητας στην προμήθεια διαδικασιών και αποτελεσμάτων.
Η δημόσια αγοραστική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμάται ότι κινείται γύρω στα 1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, με τις δαπάνες Πληροφορικής να αναμένεται ότι θα αυξηθούν, αγγίζοντας τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2021. Μέσω της συνεργασίας για να αναχθεί η βιωσιμότητα σε προτεραιότητα όσον αφορά την προμήθεια προϊόντων Πληροφορικής, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα βελτιώσουν τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο και παράλληλα θα μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO), των αγορασθέντων προϊόντων και υπηρεσιών.
Η Οδηγία Δημόσιων Προμηθειών της ΕΕ το 2014 ενίσχυσε τις δυνατότητες των προμηθευτών δημοσίου να επιλέγουν προσφορές βασισμένες σε κριτήρια πέραν του κόστους, όπως τη βιωσιμότητα. Παρότι η Οδηγία έχει μεταφερθεί στις εθνικές νομοθεσίες των περισσότερων χωρών μελών της ΕΕ, εδώ και περίπου δύο χρόνια, έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει διαπιστώσει ότι το 55 τοις εκατό των δημόσιων συμβάσεων στην ΕΕ συνάπτονται με βάση την κατώτερη τιμή, ως μοναδικό κριτήριο ανάθεσης.
Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας συμβουλευτικής Oxford Analytica, κατόπιν παραγγελίας της Dell Technologies, καταδεικνύει ότι η έλλειψη διαλόγου με τη βιομηχανία και καθοδήγησης σχετικά με την εφαρμογή σχετικών κριτηρίων κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, δημιουργεί εμπόδια στην απορρόφηση βιώσιμων προμηθειών.
dell-sustainability.jpg
Η Dell Technologies θεωρεί ότι υφίσταται μια σαφής ανάγκη για δράση τόσο εκ μέρους των νομοθετών, όσο και της βιομηχανίας, με στόχο την υπερπήδηση αυτών των εμποδίων, όσον αφορά την υιοθέτηση και τη διασφάλιση ότι η Ευρώπη θα συνεχίζει να πρωτοπορεί στο πεδίο των βιώσιμων προμηθειών.
Προς επίτευξη αυτού του στόχου, η Dell Technologies καλεί για τα παρακάτω:
? Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στηρίξει την ανάπτυξη και διάδοση συγκεκριμένων οδηγιών ανά κλάδο, για την υλοποίηση κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στις δημόσιες προμήθειες, σε συνεργασία με αρμόδιους υπεύθυνους στη βιομηχανία, στο χώρο των εμπειρογνωμόνων και σε εθνικό επίπεδο, και σε ευθυγράμμιση με ισχύοντα διεθνή πλαίσια και βέλτιστες πρακτικές της βιομηχανίας. Επιπροσθέτως η Dell technologies προτρέπει την ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικού, το διαμοιρασμό βέλτιστων πρακτικών και την κατάταξη της προόδου μεταξύ των χωρών μελών.
? Τις κυβερνήσεις των χωρών μελών να υιοθετήσουν αρχές με κεντρικό άξονα τη βιωσιμότητα, αναφορικά με την πολιτική δημόσιων προμηθειών, καθώς και ως προς την καλλιέργεια συνεργασίας με τη βιομηχανία και την υποστήριξη υλοποιήσεων στην πράξη, μέσω της δημιουργίας δυναμικού και τη στήριξη εργαλείων για τους δημόσιους προμηθευτές.
? Τη βιομηχανία Πληροφορικής να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους υπεύθυνους δημόσιων προμηθειών, σε εθνικό επίπεδο, ώστε να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές και καινοτομία για να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα του κύκλου ζωής Πληροφορικής, και παράλληλα να συνεργαστούν με τον οργανισμό Responsible Business Alliance, για τον καθορισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη κοινών προδιαγραφών για τη βιωσιμότητα της αλυσίδας προμηθειών. Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, η Dell Technologies αναλαμβάνει τη δέσμευση να συνεισφέρει ενεργά στο διαρκές έργο του οργανισμού Responsible Business Alliance (RBA), στην κατεύθυνση της ανάπτυξης κοινών οδηγιών για τη βιομηχανία, αναφορικά με τις υπεύθυνες δημόσιες προμήθειες Πληροφορικής το 2019.
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom