Ροή

Κλαφουτί βανίλιας με κεράσια

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
Κλαφουτί βανίλια&#962.jpg


Υλικά

200 γρ. κεράσια
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
30 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα
300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
1 κλωναράκι φυσική βανίλια


Εκτελεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κουκούτσια τους χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής). Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα τα φρούτα. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).
Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το γάλα. Σκίζουμε με ένα μαχαιράκι το κλωναράκι της βανίλιας κατά μήκος στη μέση και με τη λάμα του μαχαιριού το γδέρνουμε για να πάρουμε τα σποράκια του. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Οταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε πάνω από τα κεράσια. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε για 40 λεπτά. Σερβίρεται καλύτερα χλιαρό.
 
Top Bottom