Κουλουράκια με ταχίνι
Υλικά
ενάμισι φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
ενάμισι φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
μισό κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένη
4 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
δύο φλιτζάνια του τσαγιού νερό
ένα κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ένα φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι
Εκτέλεση
Κτυπάμε λίγο το ταχίνι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Η ζύμη να είναι μαλακιά χωρίς να κολλάει.
Αλείφουμε ένα ταψί με ταχίνι, πλάθουμε τα κουλουράκι σε ό,τι σχήμα θέλουμε, τα τυλίγουμε στο σουσάμι, και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Υλικά
ενάμισι φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
ενάμισι φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
μισό κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένη
4 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
δύο φλιτζάνια του τσαγιού νερό
ένα κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ένα φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι
Εκτέλεση
Κτυπάμε λίγο το ταχίνι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Η ζύμη να είναι μαλακιά χωρίς να κολλάει.
Αλείφουμε ένα ταψί με ταχίνι, πλάθουμε τα κουλουράκι σε ό,τι σχήμα θέλουμε, τα τυλίγουμε στο σουσάμι, και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.