
Μαρινάδα 1:
2-3 κλαράκια φασκόμηλο
φλούδα από 2 λεμόνια
3-4 σκελίδες σκόρδο
Μαρινάδα 2:
1 κρεμμύδι
λίγο θυμάρι
½ κουτ. γλυκού σπόρους γλυκάνισου
φλούδα από 1 πορτοκάλι
Μαρινάδα 3:
2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
2 καρότα
1 πιπεριά κόκκινη
2 κουτ. σούπας μέλι
6 κουτ. σούπας ξύδι
Μαρινάδα 4:
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου

ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ:
1. Βάζουμε τις ελιές σε ένα βάζο και προσθέτουμε 5-6 φύλλα φρέσκο ή ξερό φασκόμηλο, φλούδα από ένα λεμόνι, δυο-τρείς σκελίδες σκόρδο με το φλούδι τους και σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.
2. Μαρινάρουμε τις ελιές για ένα βράδυ στο ψυγείο με ροδέλες κρεμμυδιού, θυμάρι, γλυκάνισο και φλούδα πορτοκαλιού.
3. Μαρινάρουμε τις ελιές με μπούκοβο, καρότο, πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια και λίγο μέλι και ξύδι. Τις βάζουμε σε βάζα και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο.
4. Μαρινάρουμε τις ελιές με μπόλικο τριμμένο σκόρδο και κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου.