Ροή

Oι Γερμανοί έστειλαν στην Κρήτη σπόρους φυτών, που είχαν πάρει την Κατοχή!!!

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
sporoi.jpg

Αποζημιώσεις περιμένουμε από τους Γερμανούς για τις καταστροφές κατά την Κατοχή, σπόρους από φυτά μας στέλνουν πίσω!!! Για χρόνια δεν καλλιεργούνται στο νησί, τους έστειλαν πίσω οι Γερμανοί και τώρα φυλάσσονται στους -20 βαθμούς Κελσίου, στις εγκαταστάσεις της Τράπεζας Γενετικού Υλικού του Μεσογειακού Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ). Η βιολόγος Αδαμαντία Κοκκινάκη, λέει σχετικά:
"Η ιστορία πάει πολύ πίσω, στα χρόνια της Κατοχής. Το 1942 Γερμανοί βοτανολόγοι ξεψαχνίζουν τις καλλιέργειες και τα δάση όλης της Κρήτης συγκεντρώνοντας γενετικό υλικό. Είναι μια διαδικασία που έκαναν σε όλα τα Βαλκάνια. Στόχος τους ήταν να συλλέξουν σπόρους από φυτά, καλλιεργήσιμα και μη, προκειμένου να τα εξελίξουν και να τα φτιάξουν τις δικές τους βελτιωμένες ποικιλίες. Τελικά το υλικό αυτό, 70 χρόνια μετά, βρέθηκε στο ινστιτούτο IPK στο Γκατερσλέμπεν. Μάθαμε ποιες ποικιλίες προέρχονται από Ελλάδα και ζητήσαμε να μας στείλουν δείγματα. Συνολικά είναι περίπου 200 συλλογές».
 
Joined
6 July 2010
Μηνύματα
120
Βαθμολογία
10
Points
18
Age
41
Location
Rhodos
Website
onlinemovie.gr
Απ: Oι Γερμανοί έστειλαν στην Κρήτη σπόρους φυτών, που είχαν πάρει την Κατοχή!!!

το σιτάρι μας στην Ελλάδα που από εκεί η Έλληνες έφτιαχναν το ψωμί και πολλά άλλα ήταν η ζια, Ναι καλά ακούσατε και ήταν μονοσπορο και ο Βενιζέλος τότε έφερε το δισπορο και αυτό παράγει την γλουτενη που στην ουσία ειναι ισχυρή κόλα που βάζουν στα υλικά οπως ο στόκος ναι καλα διαβάσατε και δεν κανει κάλο στον εγκέφαλο του ανθρώπου οχι οτι δεν κανει καλο αλλα το χρειαζόμαστε σε μικρή μορφή, εμείς το καταναλώνουμε σε άφθονα τρόφιμα και μας κάνει να μην μπορούμε να δημιουργούμαι όπως η παλιοί Έλληνες...
 
Top Bottom