
Υλικά
Για τη γέμιση
100 γραμμάρια σοκολάτα 55 τοις εκατό κακάο ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος
Για τη ζύμη
300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
5 γραμμάρια αλάτι
15 ml ελαιόλαδο
150 ml νερό
ζάχαρη άχνη και κανέλλα
Εκτέλεση
Σε μια μπέν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσει την ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά έως ότου ενωθεί το μείγμα.
Κατόπιν το αδειάζουμε σε φόρμες σιλικόνης για παγάκια και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Για τη ζύμη
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι. Το αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και μετά το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός ποτηριού κόβουμε το ζυμάρι σε δίσκους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν.
Τοποθετούμε τα σοκολατοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε περίπου 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα και τα σερβίρουμε ζεστά.
Last edited: