Areti
VIP μέλος
Υλικα
1 κιλό σταφίδες
φύλλα δάφνης
Εκτελεση
Βάζω τις σταφίδες σε ένα μεγάλο το μπολ, αφαιρώ τα μεγάλα κοτσάνια και κλαδιά και τις ξεπλένω με νερό 3 φορές.
Τις στραγγίζω καλά, να φύγουν τα νερά.
Τις απλώνω στο ταψί, σκεπάζω με τούλι και το στερεώνω καλά.
Τις αφήνω στον δυνατό ήλιο για 2 μέρες, ενώ τις ανακατεύω ανά κάποιες ώρες (4 ώρες περίπου). Το βράδυ τις μεταφέρω κάτω από στέγαστρο για να μην πέσει πάνω τους υγρασία.
Τις ελέγχω να μην ξεραθούν υπερβολικά και στεγνώσουν εντελώς.
Όταν είναι έτοιμες, με υπομονή αφαιρώ από κάθε μια τα μικρά κοτσάνια τους.
Τις αποθηκεύω σε βάζο γυάλινο ή πλαστικό.
Βάζω δύο χούφτες σταφίδες, πιέζω καλά, να συμπιεστούν, προσθέτω φύλλα δάφνης (ή και γαρύφαλλο) συνεχίζω άλλες δύο χούφτες σταφίδες, συμπιέζω, φύλλα δάφνης και συνεχίζω όμοια μέχρι να γεμίσει το βάζο.
Κλείνω καλά και το φυλάω στο ψυγείο για όλο το χρόνο.