Ροή

Οδηγός: Πως να απεγκαταστήστε εφαρμογές σε ασφαλή λειτουργία

Hellenic

Member
Joined
26 August 2010
Μηνύματα
531
Βαθμολογία
3
Points
18
safemode.png

Η ασφαλής λειτουργία (Safe Mode) χρησιμοποιείται όταν για κάποιο λόγο αντιμετωπίζουμε προβλήματα κατά την λειτουργία των windows, ιδιαίτερα μετά την εγκατάσταση νέων προγραμμάτων ή οδηγών που δεν είναι συμβατοί ή από κακογραμμένες εφαρμογές.

Πρ΄όλα αυτά είναι γνωστό ότι μέσα από την διαδικασία της ασφαλούς λειτουργίας δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε ούτε και να απεγκαταστήσουμε καμία εφαρμογή γιατί δεν εκτελείται η υπηρεσία Windows Installer.

Για τον σκοπό αυτό θα καταφύγουμε στο SafeMSI που θέτει σε λειτουργία την υπηρεσία Windows Installer και εχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί ο χρήστης να μπορεί να απεγκαταστήσει προγράμματα μέσα από περιβάλλον windows σε ασφαλή λειτουργία. Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή την τρέχετε, θα δείτε ένα μικρό παράθυρο που σας ενημερώνει ότι έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία, πατήστε OK για να κλείσετε το παράθυρο.

Σημείωση
το SafeMSI θα δουλέψει και με οποιαδήποτε έκδοση των windows


safemode1.png

Αν έχετε Windows 8 ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

Η επόμενη κίνηση είναι να κάνουμε επανεκίνηση στον υπολογιστή μας και να πατήσουμε μαζί τα πλήκτρα Shift + F8

safemode2.png

Θα δείτε μία οθόνη με διάφορες ενέργειες μεταξύ των οποίων και η ασφαλής λειτουργία, πατήστε τον αριθμό που αντιστοιχεί στην ασφαλή λειτουργία και μόλις μπείτε στην ασφαλή λειτουργία απεγκαταστήστε κανονικά όποιο πρόγραμμα επιθυμειτε.

To SafeMSI μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Δείτε περισσότερα σχετικά με την ασφαλή λειτουργία στα Windows 8

Πώς να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 8 (ο εύκολος τρόπος)

Πώς να μπείτε σε ασφαλές λειτουργία στα Windows 8
 
Last edited:
Top Bottom