Areti
VIP μέλος
πστα φλωρα με μαρμελαδα
υλικα για την παστα φλωρα:
300 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
2 αυγά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. νερό
150-200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή φράουλα
υλικα για το κραμπλ:
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη μαύρη
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη (τριμμένο στο μπλέντερ)
εκτελεση:
για την παστα φλωρα:
τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, εκτός της μαρμελάδας, και τα ανακατεύουμε με το φτερό έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενοποιημένο ζυμάρι. αφήνουμε τη ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί και σε ένα στρογγυλό τσέρκι διαστάσεων 28χ28, απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος 1,5 εκ. πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα αφήνοντας 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα.
για το κραμπλ:
ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και τη ζάχαρη. προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε έως ότου δημιουργηθεί ένα συμπαγές μίγμα. το διατηρούμε για 1 ώρα σε δροσερό μέρος. με έναν τρίφτη το τρίβουμε πάνω από την πάστα φλώρα. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170?c για 60-70 λεπτά.