Ροή

Πτι Φουρ

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
Πτι Φουρ.jpg



Υλικά

325 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες για τουλάχιστον 15 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις γίνει μια ωραία κρέμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Το αυγό πρέπει να ενσωματώνετε με το μείγμα μας πριν ρίξουμε το επόμενο. Σταματάμε το μίξερ και στον κάδο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί και το αλεύρι. Το ζυμάρι μας θα είναι σαν ένας πολτός, μην σας φοβίζει, έτσι πρέπει να είναι μια και θα δουλευτεί με σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Βάζουμε την μισή ποσότητα της ζύμης μας στην μεγάλη σακούλα και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα πτι φουρ μας. Πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

Ψήνουμε στους 180 C για 12-14 λεπτά στις αντιστάσεις.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσουμε με μαρμελάδα.

Αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με μαρμελάδα τα μισά πτι φουρ.Λιώνουμε την σοκολάτα μας σε μπεν-μαρί.
Παίρνουμε ένα -ένα τα πτι φουρ τα βουτάμε πρώτα στην σοκολάτα μετά στην τρούφα και τα αφήνουμε σε αλουμινόχαρτο να κρυώσουν.
 
Top Bottom