Ροή

Σοκολατάκια με μπισκότο 2 Συνταγες

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
μπισκ.jpg


Συνταγη 1

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα
1 φλ. τσαγιού νερό ζεστό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. μαργαρίνη
λίγο λικέρ
2 πακέτα μπισκότα νηστίσιμα των 250 γρ. (μιράντα ή πτι μπερ ή ότι άλλο θέλετε)

Εκτελεση

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία την έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη, τις τρεις κουταλιές μαργαρίνη και ανακατεύουμε συνεχώς για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη άχνη και να μην κάνει σβόλους. Αφού γίνει το μίγμα μας λείο, κατεβάζουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε λίγο λικέρ.
Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και κρατάμε σε ένα μπολάκι τριμμένα μπισκότα για την επάλειψη των γλυκών.
Μετά βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα και προσθέτουμε το σοκολατένιο μίγμα. Ανακατεύουμε το μίγμα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Αφού περάσει η μισή ώρα βγάζουμε το μίγμα μας από το ψυγείο και ξεκινάμε να πλάθουμε μπαλάκια μικρά τα οποία τα κυλάμε στη συνέχεια στο μπολάκι που έχουμε κρατήσει με τα τριμμένα μπισκότα.



Συνταγη 2


Υλικά

2 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα σκληρά μπισκότα της επιλογής σας (30 μπισκότα)
1 (390 γραμμάρια) μπορεί να ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
280 γραμμάρια ψιλοκομμένο λευκή σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος λιωμένη για την επικάλυψη



Εκτέλεση

Καλύψτε ένα τετράγωνο ταψί με αλουμινόχαρτο και ψεκάζετε με μαγειρικό σπρέυ.
Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μούλτι.
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία την ψιλοκομμένο λευκή σοκολάτα μαζί με το γάλα ζαχαρούχο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί τα θρυμματισμένα μπισκότο και το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφήνετε 2 -3 λεπτά το μείγμα να ηρεμήσει και προσθέτετε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να κάτσει λίγο το μείγμα. Συγχρόνως λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη.
Τέλος πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τα ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα. Βάζετε όλα τα σοκολατάκια σε λαδόκολλα και μετά στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
 
Top Bottom