Ροή

Μους σοκολάτας με σοκολατάκια μέντας

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
x.jpg


Υλικά

300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα με 60% περιεκτικότητα σε κακάο
300 ml κρέμα γάλακτος
100 ml φρέσκο γάλα
3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας
10 σοκολατάκια με πάστα μέντας (τετράγωνα, γεμιστά με πάστα και λικέρ μέντας) κομμένα σε κομματάκια
6 σοκολατάκια με πάστα μέντας ολόκληρα για το γαρνίρισμα
Λίγα φύλλα μέντας για το γαρνίρισμα
Λίγη άχνη ή τρίμματα σοκολάτας για το γαρνίρισμα


Εκτελεση

Ψιλοκόβουμε σε τρίμματα τη σοκολάτα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (35%) στο μίξερ, σε παχύρρεστη μορφή. Την αφήνουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη φρέσκια μέντα σε κατσαρόλα να έρθει σε σημείο βρασμού. Σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε τη μέντα. Περιχύνουμε τη θρυμματισμένη σοκολάτα. Σκεπάζουμε το μπολ για 1΄. Με σπάτουλα ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε 5΄ να κρυώσει η σοκολάτα. Λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα στη σοκολάτα. Η μους θα πρέπει να είναι απαλή και ομοιόχρωμη.
Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τα σοκολατάκια μέντας. Τα προσθέτουμε στη μους. Ανακατεύουμε απαλά. Ισομοιράζουμε σε έξι ποτήρια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η μους. Γαρνίρουμε κάθε ποτήρι με φύλλα μέντας, ένα ολόκληρο σοκολατάκι, τρίμματα σοκολάτας ή λίγη άχνη.




Πληροφορία
Για να πήξει καλά η μους, θα πρέπει να λιώσει τελείως η σοκολάτα με το γάλα. Αν ξεχωρίζετε κομματάκια/κουκκίδες σοκολάτας στο γάλα, σημαίνει ότι δεν έλιωσε σωστά και κατά συνέπεια δεν θα πήξει ποτέ.
 
Last edited:
Top Bottom