Ροή

Σούπα Με Φρέσκο Μπακαλιάρο

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
Υλικά (για 4 άτομα):

1,2 κ μπακαλιάρο νωπό
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
12 κρεμμυδάκια στιφάδου
1 ματσάκι σέλινο ή μισό σέλερι σε κομμάτια
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια ,τα αλατίζουμε και τα μαρινάρουμε στο χυμό από το ένα λεμόνι.
Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια βάζουμε και τα ψάρια στην κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμα 25 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε με καπάκι για 1-2 λεπτά για να δέσει η σούπα και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
 
Top Bottom