Ροή

Σταφιδόπιτα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Σταφιδόπιτα


82693.jpg


Υλικά (για 10-15 άτο?α)
½ κιλό αλεύρι λευκό
½ κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
600 γρ. ζάχαρη
1½ φλιτζ. χλιαρό νερό
2 κ.τ.γ. σόδα
2 κ.τ.σ. κονιάκ
χυ?ό από 2 πορτοκάλια
1 κ.τ.γ. ?οσχοκάρυδο
1 κ.τ.γ. κανέλα σκόνη
6-7 γαρίφαλα κοπανισ?ένα
3 φλιτζ. σταφίδες

Ετοι?ασία
Σε ένα ?πολ βάζετε το ελαιόλαδο ?ε τη ζάχαρη και τα δουλεύετε, ?έχρι να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτετε το κονιάκ, το νερό, τα ?παχαρικά, τη σόδα, το χυ?ό του πορτοκαλιού, τις σταφίδες περασ?ένες στο ?ύλο ή κο??ένες ?ε το ?αχαίρι πολύ ?ικρά κο??άτια και τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύετε ?ε το χέρι σας το παχύρρευστο ?είγ?α έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά ?εταξύ τους.

Αδειάζετε το ?είγ?α σε ένα λαδω?ένο ταψί Νο36, το οποίο έχετε πασπαλίσει και ?ε λίγο αλεύρι, και το ψήνετε στους 180 βαθ?ούς για 45 λεπτά περίπου.
 

Παρόμοια Θέματα

Top Bottom