Υλικά (για 6-8 άτο?α)
Για τη ζύ?η
2 φλιτζ. αλεύρι
2/3 φλιτζ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο φρέσκο
Για τη γέ?ιση
2 φλιτζ. σάρκα γλυκοκολοκύθας
2 αβγά
1 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη
2 κ.τ.σ. ?αύρη ζάχαρη
1 κ.τ.σ. ?έλι
1 κ.τ.γ. κανέλα σκόνη
½ κ.τ.γ. γαρίφαλο σκόνη
½ κ.τ.γ. τζίντζερ σκόνη
1 πρέζα αλάτι
½ φλιτζ. κρέ?α γάλακτος
1 φλιτζ. ψιλοκοπανισ?ένα καρύδια
Ετοι?ασία
1. Προθερ?αίνετε το φούρνο στους 180 βαθ?ούς και βουτυρώνετε ένα ταψάκι 23x30 εκ. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε ένα ?πολ. Ανοίγετε ?ια τρύπα στο κέντρο του και κόβετε το βούτυρο σε ?ικρά κο??άτια. Προσθέτετε 2-3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και δουλεύετε το ?είγ?α ?έχρι να τρίβεται σε ψίχουλα.
2. Με τα δάχτυλά σας στρώνετε το ?είγ?α στο ταψάκι και ψήνετε για 20 λεπτά. Στο ?εταξύ ετοι?άζετε τη γέ?ιση ως εξής: Ψήνετε την κολοκύθα ?έχρι να ?αλακώσει και αφαιρείτε τη σάρκα της, που συνολικά πρέπει να είναι 2 φλιτζάνια. Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών ?ε τη ζάχαρη και το ?έλι ?έχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε την κολοκύθα, τα ?παχαρικά και την κρέ?α γάλακτος. Αδειάζετε το ?είγ?α στην ψη?ένη βάση και το βάζετε ξανά στο φούρνο στους 180 βαθ?ούς για 25 λεπτά.
3. Χτυπάτε τα δύο ασπράδια ?ε το αλάτι σε σφικτή ?αρέγκα και σιγά-σιγά ?ε ?ια ξύλινη σπάτουλα ενσω?ατώνετε τα καρύδια. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, βάζετε από πάνω τη ?αρέγκα και ψήνετε στους 180 βαθ?ούς για 15 λεπτά ακό?α. Σερβίρετε την τάρτα αφού κρυώσει εντελώς.