Ροή

Τηγανόψωμα

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
Τηγανόψωμα.jpg


Υλικα

20 γρ. μαγιά ,η ένα φακελάκι ξερή
3 ποτήρια αλεύρι
νερό ελαφρώς χλιαρό όσο πάρει να γίνει μία ζύμη ελαστική
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
300 γρ. φέτα
λάδι για το τηγάνι



Εκτελεση

Βάζουμε στο μπόλ το αλεύρι ,ανοίγουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε το αλάτι ,και την μαγιά αφού πρώτα την έχουμε αραιώσει σε ένα ποτήρι με νερό ελαφρώς ζεστό .
Προσθέτουμε ζυμώνοντας συγχρόνως και άλλο νερό τόσο όσο να γίνει η ζύμη μας σαν ζυμάρι για ψωμί.
Ζυμώνουμε καλά κι αν κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε ακόμα λίγο αλεύρι .[θέλει ζύμωμα να γίνουν αφράτες ]
Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία πετσέτα και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε κομμάτια και μέσα στην παλάμη μας με το χέρι τα ανοίγουμε σαν πιτούλες .Βάζουμε στην μέση το τυρί αφού το έχουμε πατήσει με ένα πιρούνι και το κλείνουμε σαν τυροπιτάκι .Το ξαναπλάθουμε σαν πίτα ξανά να μπερδευτεί το τυρί με την ζύμη μας και κολλάμε απ΄έξω κι άλλο τυρί ,ας είναι ακανόνιστο το σχήμα δεν πειράζει .
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τις τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν.
 
Top Bottom