Netflix.jpg


Όλοι έχουμε ακούσει για το πώς το Netflix θέλει να αρχίσει να χρεώνει επιπλέον χρήματα εάν μοιράζεστε τους κωδικούς πρόσβασης με άλλα άτομα εκτός από τους συγκατοίκους σας, με την πλατφόρμα OTT να δοκιμάζει αυτήν τη δυνατότητα σε μερικές περιοχές. Αυτό αναμένεται τώρα να κυκλοφορήσει « ευρύτερα » μέχρι τον Μάρτιο.

Η Κοινοποίηση κωδικού πρόσβασης επί πληρωμή του Netflix έρχεται σε περισσότερους ανθρώπους

Σε μια πρόσφατη αναφορά κερδών , το Netflix αποκάλυψε ότι η πρωτοβουλία του για πληρωμένη κοινή χρήση θα προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023 , κάτι που θα σας προσφέρει την επιλογή να πληρώσετε περισσότερα εάν θέλετε να συνεχίσετε να μοιράζεστε τους κωδικούς πρόσβασής σας. Επομένως, μπορείτε είτε να διακόψετε την πρακτική είτε να ζητήσετε από τα άτομα με τα οποία μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Netflix να πληρώσουν περισσότερα.

Το Netflix αναμένει ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να προσελκύσει κάποια « αντίδραση ακύρωσης » σε πολλές αγορές, αλλά θα εξυπηρετήσει τον μακροπρόθεσμο στόχο του για αύξηση των εσόδων. Η έκθεση αναφέρει: « Αναμένουμε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ διαφορετικό μοτίβο τριμηνιαίων καθαρών προσθηκών επί πληρωμή το 2023, με τις καθαρές προσθήκες επί πληρωμή να είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερες το 2ο τρίμηνο του 2023 από ό,τι το πρώτο τρίμηνο του 2023. "

Ωστόσο, δεν έχει αποκαλύψει καμία τιμολόγηση ή άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το χαρακτηριστικό. Να θυμίσουμε ότι η πληρωμένη κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης κυκλοφόρησε ως δοκιμή στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού πέρυσι . Μια νέα επιλογή πρόσθετου δόθηκε στα άτομα εκεί, απαιτώντας από άλλους να επαληθεύσουν τη σύνδεση.

Εισήγαγε επίσης τη δυνατότητα μεταφοράς προφίλ και διαχείρισης συνδεδεμένων συσκευών , κάτι που θα μπορούσε να περιορίσει περαιτέρω την όλη πρακτική κοινής χρήσης ενός λογαριασμού Netflix με πολλά άτομα.

Μένει να δούμε πώς θα γίνει δεκτό αυτό το νέο χαρακτηριστικό, δεδομένου ότι μια προηγούμενη αναφορά δεν έδειξε μια θετική πλευρά σε αυτό. Αν και δεν είναι κακό να πληρώσετε κάποια χρήματα για να μοιραστείτε έναν λογαριασμό Netflix, η συνήθεια να τον χρησιμοποιείτε δωρεάν δεν θα εξαφανιστεί εύκολα. Δεν έχουμε ακόμη να δούμε πότε θα φτάσει στην Ινδία και θα σας κρατάμε ενήμερους όποτε συμβεί αυτό.

Η έκθεση κερδών ανακοίνωσε επίσης ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, αποχωρεί για να παραδώσει τα ηνία στον συν-CEO Ted Sarandos και τον COO Greg Peters. Το Netflix ανέφερε επίσης αύξηση στα έσοδα του δεύτερου τριμήνου του 2022, αν και ήταν μικρότερη από αυτή που αναφέρθηκε το 4ο τρίμηνο του 2021.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για την ευρύτερη διάθεση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης επί πληρωμή; Πιστεύετε ότι αυτό θα είναι ένα κίνητρο ή ένα αποτρεπτικό κίνητρο για να αποχωρήσετε εντελώς από το Netflix; Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω.