Ροή

Καλωσόρισες στο Techne

Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργείτε θέματα, να δημοσιεύετε απαντήσεις σε υπάρχοντα νήματα, να δίνετε φήμη στους συναδέλφους σας, να αποκτάτε το δικό σας ιδιωτικό messenger και πολλά άλλα. Είναι εύκολο, γρήγορο και δωρεάν.

Οδηγός: Πώς να εξαγάγετε η εισάγετε μια βάση δεδομένων MySQL

techne

Administrator
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
1,143
Βαθμολογία
13
Points
38
Website
www.eltube.gr
Μπορείτε να εξαγάγετε μια βάση δεδομένων MySQL από τη γραμμή εντολών χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα mysqldump πίνακας/βάσης δεδομένων. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Εξαγωγή βάσης δεδομένων MySQL

1. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών στον υπολογιστή όπου είναι αποθηκευμένη η βάση δεδομένων. Για παράδειγμα, εάν η βάση δεδομένων βρίσκεται σε άλλο λογαριασμό φιλοξενίας ιστού ή με άλλο πάροχο φιλοξενίας Ιστού, συνδεθείτε στον λογαριασμό χρησιμοποιώντας SSH. Εάν έχετε φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή, μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο DOS ή τερματικού για πρόσβαση στη γραμμή εντολών.

2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και, στη συνέχεια, πατήστε Enter. Αντικαταστήστε το username με το όνομα χρήστη σας και το dbname με το όνομα της βάσης δεδομένων που θέλετε να εξαγάγετε:

Code:
mysqldump --routines -u username -p dbname > dbexport.sql

Σε αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιούμε το όνομα αρχείου dbexport.sql για την εξαγόμενη βάση δεδομένων, αλλά μπορείτε να ονομάσετε το αρχείο όπως θέλετε.

3. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας στη γραμμή εντολών Enter password.

4. Το αρχείο dbexport.sql περιέχει τώρα όλα τα δεδομένα για τη βάση δεδομένων dbname. Εάν το αρχείο dbexport.sql βρίσκεται σε απομακρυσμένο υπολογιστή, κάντε λήψη του αρχείου στον τοπικό σας υπολογιστή.

Εάν εξαγάγετε μια βάση δεδομένων MySQL ως χρήστης root τότε η βάση δεδομένων θα βρίσκετε στον φάκελο root.


Εισαγωγή βάσης δεδομένων MySQL

Μπορείτε να εισαγάγετε μια βάση δεδομένων MySQL από τη γραμμή εντολών χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα mysql. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Μεταφέρετε το αρχείο dbexport.sql στον λογαριασμό φιλοξενίας χρησιμοποιώντας SCP, SFTP ή FTP.
Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Hosting χρησιμοποιώντας SSH.
Πηγαίνετε στον κατάλογο όπου ανεβάσατε το αρχείο dbexport.sql. Για παράδειγμα, εάν ανεβάσατε το αρχείο dbexport.sql στον αρχικό σας κατάλογο, πληκτρολογήστε cd ~.
Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και, στη συνέχεια, πατήστε Enter. Αντικαταστήστε το username με το όνομα χρήστη σας και το dbname με το όνομα της βάσης δεδομένων στην οποία θέλετε να εισαγάγετε τα δεδομένα:

Code:
mysql -u username -p dbname < dbexport.sql

Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας στη γραμμή εντολών Enter password.

Η βάση δεδομένων θα πρέπει τώρα να περιέχει τα δεδομένα που βρίσκονται στο αρχείο dbexport.sql.
 
Last edited:
Top Bottom