Ροή

Αφράτο κέικ

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά (για 15 μερίδες):

380 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά,

390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ


Για το άρωμα:
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας ή 30 - 40 γρ. μαύρο ρούμι ή άλλο ποτό της επιλογής μας ή ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι ή λεμόνι


Διαδικασία:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
«Χτυπάμε» στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά- σιγά τα κοσκινισμένα υλικά (αλεύρι και μπέικιν πάουντερ). Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα προσθέτοντας και το μπαχαρικό της επιλογής μας ή το ποτό ή το ξύσμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 26x8 εκ.
Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα. Για να δούμε αν το κέικ είναι ψημένο στο εσωτερικό του, βυθίζουμε ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμο αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.


ΜΥΣΤΙΚΟ
Ενα νόστιμο αφράτο κέικ που θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σας!
Οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να προσθέσουν στο μείγμα 100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας. Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να βάλουμε το μείγμα σ' ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ., να απλώσουμε από πάνω βερίκοκα κομμένα στη μέση ή κεράσια χωρίς κουκούτσια, να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με καστανή ζάχαρη και να το ψήσουμε.
 
Top Bottom