Ροή

Αυγά

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
Αυγά.jpg

Οικολογικό βάψιμο αβγών

Για να βαφτούν βαθιά κόκκινα τα αυγά σας θα χρειαστείτε κοκκινογούλια ( το κάτω μέρος από τα παντζάρια) , ενώ για ανοικτό κόκκινο , παπαρούνες , για μωβ , βιολέτες , για κίτρινο, ζαφορά ή άχυρο ή φύλλα αμυγδαλιάς, για πράσινο, μαϊντανό ,για μελί , φλούδες κρεμμυδιών και για πορτοκαλί σκόνη τσίλι ή πάπρικα.

Βάψιμο αβγών ? Γαλάζιο, Μπλε χρώμα

Βράστε τα αυγά σας, σε μια κατσαρόλα, μαζί με κόκκινο λάχανο, νερό και ξύδι.

[GLOW="black"]Βάψιμο αβγών ? Κίτρινο χρώμα [/GLOW]

Τυλίξτε τα αυγά σας σε ξερά φλούδια κρεμμυδιών και στερεώστε τα βάζοντας τα μέσα σε κάλτσα νάιλον και δένοντας τα με κόμπο.
Βραστέ τα με νερό και το ανάλογο ξύδι

Βάψιμο αβγών ? Πράσινο χρώμα

Βράστε 1 κιλό σπανάκι σε τρία λίτρα νερό.
Στο ζωμό που θα μείνει, θα βράσουμε τα αυγά μας προσθέτοντας το ανάλογο ξύδι

Βάψιμο αβγών - Κόκκινο χρώμα

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα παντζάρια, 1 μικρό φλιτζάνι ξύδι, τα αυγά και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε.
Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Διακόσμηση αβγών

Βράστε από πριν τα λευκά αβγά. Διαλέξτε φύλλα από φυτά και λουλούδια.
Βάλτε από ένα πάνω σε κάθε αβγό και με προσοχή τυλίξτε τριγύρω μια παλιά κάλτσα.
Στερεώστε την κάλτσα με μια κλωστή και βουτήξτε το αβγό μέσα σε βαφή για κρύο νερό.
Ακολουθήστε τη γνωστή διαδικασία στεγνώματος και γυαλίσματος.

Βάψιμο αβγών

Για να έχετε τέλεια αποτελέσματα κατά την βαφή των αβγών σας διαλέγετε αβγά λευκά, χωρίς ραβδώσεις και μικρές αμυχές.

Βρασμένα αβγά


Τα βρασμένα και τσουγκρισμένα αβγά μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Βράσιμο αβγών

Ένα μυστικό για να μην σπάσουν τα αβγά κατά το βράσιμο , είναι να βάλετε τα αβγά μαζί με το νερό σε σιγανή φωτιά από την αρχή, τοποθετώντας μαζί μια μεταλλική κουτάλα.
Το μέταλλο που θα εξέχει από την κατσαρόλα απορροφά την επιπλέον θερμοκρασία και έτσι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν τα αβγά

Σπάσιμο αβγών

Για να αποφύγετε εντελώς το ρίσκο να σπάσουν τα αβγά κατά το βράσιμο , μπορείτε να τα βουτήξετε σε χλιαρό νερό, έτσι ώστε να μειώσετε ακόμη περισσότερο τη διαφορά θερμοκρασίας.

Βράσιμο αβγών

Βγάζετε τα αβγά από το ψυγείο 24 ώρες πριν τα βάψετε, έτσι ώστε να έχουν θερμοκρασία δωματίου όταν θα «βουτήξουν» στο καυτό νερό.
Εννοείται ότι προηγουμένως τα έχετε πλύνει καλά με χλιαρή και ελαφριά σαπουνάδα για να έχουν απομακρυνθεί χώματα, φτερά και σκόνη.

Ραγισμένο Αυγό

Ρίχνετε πάντοτε στο νερό που βράζει λίγο αλάτι ή λίγο ξίδι , έτσι ώστε , αν σπάσει το αυγό , να μην εισχωρήσει νερό μέσα ή να μη χυθεί το περιεχόμενό του στο νερό .

Αυγά Βρασμένα Και Ωμά

Αν μπερδέψατε τα ωμά με τα βρασμένα αβγά γυρίστε τα σα σβούρα πάνω σε μια λεία επιφάνεια.
Αν γυρίζουν αργά και ακανόνιστα, τα αυγά είναι ωμά.
Αν γυρίζουν γρήγορα και σταθερά, τότε είναι βρασμένα.

Τσόφλι Αυγού

Το τσόφλι θα βγει ευκολότερα, αν αφού βράσετε το αυγό το αφήσετε 5-10 λεπτά μέσα σε ενα μπωλ με νερό κρύο.

Κρόκοι Αυγών

Για να διατηρήσετε τους κρόκους αυγών , τοποθετήστε τους μέσα σε ένα ποτήρι νερό και μετά κατευθείαν στην κατάψυξη.
Οταν θα χρειαστεί να τους χρησιμοποιήσετε , θα είναι αναλύωτοι ...

Αυγά Και Βράσιμο

Τα αυγά σπάζουν με το βράσιμο όταν έχουν μόλις βγει από το ψυγείο.
Γι' αυτό πρέπει να μένουν περίπου 20 λεπτά εκτός για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου.
Αν υπάρχει πίεση χρόνου τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και ρίξτε στο νερό λίγο ξύδι.

Φρέσκο Αυγό

Ο μόνος τρόπος για να καταλάβουμε αν είναι φρέσκο το αυγό ,είναι να το βυθίσουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό .
Αν το αυγό δεν είναι φρέσκο , επιπλέει .
Αντίθετα αν είναι φρέσκο , βυθίζεται .

Ραγισμένο Αυγό

Σας έμεινε μόνο ένα ραγισμένο αυγό , αλλά θέλετε να το βράσετε ;
Τρίψτε το ράγισμα με λεμόνι , βάλτε το αυγό σε ένα κουτάλι και βουτήξτε το σε καυτό νερό ( που δεν κοχλάζει ) για 10 λεπτά .
Το αυγό θα βράσει , χωρίς να χυθεί το ασπράδι του .

Ραγισμένο Αυγό 2

Αν θέλετε να βράσετε ένα ραγισμένο αυγό χωρίς να χυθεί το ασπράδι του , τρίψτε το ράγισμα με λεμόνι και βουτήξτε το με ένα κουτάλι σε καυτό νερό (που δεν κοχλάζει ) Αφήστε το για 10 λεπτά και το αυγό θα βράσει ...

Καθάρισμα Απο Αυγό

Σκεύη που έχουν χρησιμοποιηθεί για το ανακάτεμα αυγών (ή γάλατος ή τυριού) πρέπει πρώτα να ξεπλυθούν με κρύο νερό και μετά να καθαριστούν με ζεστό νερό και σαπούνι .
Το ξέβγαλμα με ζεστό νερό "ψήνει" το αυγό και έτσι κάνει το πλύσιμο του σκεύους πιο δύσκολο .

Αυγά

Για να ξεχωρίζετε τα φρέσκα αυγά ... 1 .
Κουνάτε απαλά το αυγό .
Στο φρέσκο δεν "νοιώθετε" καμία εσωτερική κίνηση .
Όσο πιο παλιό το αυγό θα "νοιώθετε" ή θα ακούτε τον κρόκο του να κινείται ελεύθερα ....
2 . Βάζετε το αυγό μέσα στο νερό .
Το πολύ φρέσκο μένει στον πάτο του δοχείου και σε οριζόντια θέση .
Το παλιότερο αυγό έχει την τάση να ανασηκώνει την πλατιά του άκρη ...
3 . Σπάτε το αυγό σε επίπεδο πιάτο .
Στο φρέσκο αυγό το ασπράδι μένει σφιχτό γύρω από τον κρόκο .
Στο παλιότερο αυγό το ασπράδι είναι νερουλό και διαχέεται ...

Βράσιμο Αυγών

Για να μην σπάνε τα αυγά την ώρα που βράζουν, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου .
Μην τα βάζετε ποτέ από το ψυγείο απευθείας στην κατσαρόλα .
Τοποθετούμε τα αυγά προσεκτικά στην κατσαρόλα (Δεν τα πετάμε, γιατί έτσι θα σπάσουν σε οποιαδήποτε θερμοκρασία και αν είναι) .
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά .
Για να γίνουν μελάτα τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 3 λεπτά, για να γίνουν μέτρια 4 λεπτά και για να γίνουν σφικτά 5 λεπτά .
Αν με τα αυγά θέλετε να σπάσετε το κεφάλι κάποιου τα σιγοβράζετε 15 λεπτά!
 
Top Bottom