Ροή

Διακοπή ρεύματος: Πώς να συντηρήσετε τα τρόφιμα στο ψυγείο!

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
k.jpg


Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δεν είναι ότι καλύτερο για τη συντήρηση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος των τροφίμων που βρίσκονται στο ψυγείο.
Μπορείτε όμως να κερδίσετε χρόνο, προβαίνοντας σε μερικές απλές κινήσεις.

Το πιο βασικό είναι να παραμείνουν κλειστές οι πόρτες του ψυγείου, ώστε να διατηρηθεί κρύος ο αέρας στο εσωτερικό της συσκευής. Εάν δεν ανοιχτεί η πόρτα, τα τρόφιμα μπορούν να διατηρηθούν αναλλοίωτα 4 τουλάχιστον ώρες- σε μεγάλο μάλιστα καταψύκτη έως και 2 μέρες.

Προληπτικά, εάν η κατάψυξη είναι μερικώς μόνο γεμάτη, τοποθετείστε κοντά τα τρόφιμα μεταξύ τους, καθώς αυτό βοηθά στην καθυστέρηση του ξεπαγώματος τους.

Επίσης, αν η διακοπή είναι αναμενόμενη, και στην κατάψυξη βρίσκεται μικρή ποσότητα τροφίμων, γεμίστε μερικές κανάτες με νερό και τοποθετείστε τις στον καταψύκτη- κάτι που επίσης θα βοηθήσει στη διατήρηση των περιεχομένων του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για παν ενδεχόμενο, μπορείτε να βάλετε δίσκους κάτω από τα φαγητά ώστε σε περίπτωση που αρχίζουν να στάζουν να διατηρήσετε καθαρή τη συσκευή.

Όταν επιστρέψει το ρεύμα, αν το ψυγείο κάνει παράξενους θορύβους αλλά δεν αρχίζει να λειτουργεί, βγάλτε το από την πρίζα και περιμένετε 10 λεπτά. Κατόπιν βάλτε το στην πρίζα- αν πάλι δεν λειτουργεί, μάλλον δε γλιτώνετε την τεχνική υποστήριξη.

Βέβαια, πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως αν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την κατάσταση του φαγητού μετά την επαναλειτουργία του ψυγείου ή του καταψύκτη, είναι σαφώς προτιμότερο να καταλήξουν τα τρόφιμα στα σκουπίδια, παρά εσείς στο νοσοκομείο?
 
Top Bottom