Ροή

Φιτούρα του Κωνσταντίνος Μουζάκης

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
fitoura.jpg


Υλικα

300 gr. σιμιγδάλι ψιλό
1100 ml. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
για το πασπάλισμα Ζάχαρη κρυσταλλική
Κανέλα


Εκτελεση

Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε το αλάτι.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σταδιακά και σε πολύ μικρές ποσότητες για να μήν σβολιάσει,ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Σ' αυτό το σημείο πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί...το μείγμα κοχλάζει και επειδή έχει υψηλή θερμοκρασία εύκολα μπορεί να καείτε καθώς ανακατεύετε.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ρευστή και παχία κρέμα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και ριχνουμε το μείγμα σε πυρέξ ή ταψί 35 x 25 που έχουμε λαδώσει.

Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και λαδώνουμε και την επιφάνειά του ελαφρά.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 12-15 ώρες,άν είναι καλοκαίρι καλό θα είναι να το βάλετε στο ψυγείο!

Μετά από 12 ώρες χαράσουμε σε κομμάτια τριγωνικά ή άν θέλετε κόβετε με κουπ πάτ.

Σε ένα πλατύ βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
Είναι σημαντικό το λάδι να καίει αλλιώς θα σας κολλήσει η φιτούρα.

Tηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές.

Ακουμπάμε τις τηγανισμένες φιτούρες σε χαρτί απορροφητικό για να τραβήξει το περιττό λάδι.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.



Φιτούρα με Κρέμα Λεμόνι

Υλικα

Ξύσμα και τον χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
3/4 φλυτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 αυγά


Εκτελεση

Σε ένα ανοξείδωτο μπώλ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το λεμόνι για 1' λεπτό.
Βάζουμε το σκεύος σε μπέν μαρί κρατώντας χαμηλή θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Περιχύνουμε την φιτούρα και άν θέλουμε πασπαλίζουμε και με κανέλα.

Άν μας περισσέψει κρέμα,σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.
 
Top Bottom