Ροή

Γλυκιά πίτα με αχλάδια και ξηρούς καρπούς

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά

* 1 πακέτο σφολιάτα
* 2 κουταλιές αλεύρι
* 500 γρ. αχλάδια
* 150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
* 2 κουταλιές μπράντι
* 120 γρ. βούτυρο
* 100 γρ. αμυγδαλόψιχα
* 100 γρ. ψίχα φουντουκιού
* 50 γρ. καρυδόψιχα
* 50 γρ. κουκουνάρι
* 100 γρ. ζάχαρη
* 3 αυγά
* 1 βανίλια
* Λίγο αλάτι
* Βούτυρο για την φόρμα




Ετοιμασία

1. Τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς στο multi, τους βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο (κρατήστε μια κουταλιά από το βούτυρο στην άκρη) τα 2 αυγά, την βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε το μίγμα έως ότου απορροφηθούν τα αυγά.
2. Ξεφλουδίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
3. Σε ένα τηγάνι λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο, σοτάρετε τα αχλάδια, περιχύστε τα με το μπράντι και αφήστε το να εξατμιστεί εντελώς κουνώντας το τηγάνι, για να μην κολλήσουν τα αχλάδια.
4. Αλείψτε μια φόρμα με βούτυρο και ντύστε τη με ένα φύλλο σφολιάτας, σκεπάζοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
5. Αλείψτε το φύλλο με μαρμελάδα, βάλτε τα αχλάδια από πάνω σε στρώσεις, ρίξτε τους ξηρούς καρπούς και αλείψτε με το χτυπημένο αυγό το πλαϊνό φύλλο στη φόρμα.
6. Βάλτε από πάνω το δεύτερο φύλλο και ενώστε τα φύλλα.
7. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνεια του φύλλου, αλείψτε με το αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50 λεπτά περίπου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
1) Προσθέστε λίγη φρυγανιά στο μίγμα της γέμισης για να απορροφηθούν τα υγρά του φρούτου.
2)Όταν χαράξετε την επιφάνεια του φύλλου κάντε μερικές βαθιές χαρακιές για να φεύγει ο ατμός που δημιουργείται.
3) Αντικαταστήστε το μπράντι με χυμό πορτοκαλιού αν το γλυκό προορίζετε για παιδιά.
4)Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με μήλα.
 

amalia_38

VIP μέλος
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
203
Βαθμολογία
0
Points
16
Age
65
bravo gavraki poly wraies oi syntages soy:))
 
Top Bottom