Ροή

Λαχανικά

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
λαχανικα.jpg

Σπανάκι και νευρικά κύτταρα


Η κατανάλωση σπανακιού φαίνεται ότι μπορεί να καθυστερήσει τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου που επέρχεται με την πάροδο των χρόνων. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε, οι ερευνητές πειραματίστηκαν με το σπανάκι και με άλλα φρούτα και λαχανικά και παρατήρησαν ότι η δράση του σπανακιού ήταν εντυπωσιακή.

Σπανάκι και βιταμίνη Κ

Το σπανάκι αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Κ.
Ένα φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι καλύπτει το 200% των ημερήσιων αναγκών μας.
Η βιταμίνη Κ, ενεργοποιεί την οστεοκαλσίνη, μία πρωτείνη που συμμετέχει στην εναπόθεση ασβεστίου στα οστά.

Σπανάκι και μήνες


Το σπανάκι είναι διαθέσιμο στην αγορά όλο το χρόνο.
Ωστόσο, οι περίοδοι κατά τις οποίες έχει την καλύτερη σύσταση και γεύση είναι από το Μάρτιο έως το Μάϊο και από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο.

Σπανάκι και λουτεΐνη

Για να αυξήσετε την απορρόφηση της λουτεΐνης που περιέχει το σπανάκι, προσθέστε ελαιόλαδο.
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, έχουν δείξει ότι τα λιπαρά ευνοούν την απορρόφηση του από τον οργανισμό.

Σπανάκι και σίδηρος

Ο σίδηρος που περιέχει το σπανάκι είναι σε μία μορφή που δύσκολα απορροφάται από τον οργανισμό.
Το μυστικό για την καλύτερη απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό μας είναι να το συνοδεύεται με κάποιο πλούσιο τρόφιμο σε βιταμίνη C.

Σπανάκι και αντιοξειδωτικά

Το σπανάκι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, μέχρι και σήμερα έχουν βρεθεί σε αυτό 13 διαφορετικά είδη φλεβονοειδών, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Σπανάκι και θρεπτικά συστατικά


Το σπανάκι είναι από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες A και K.
Επίσης το σπανάκι είναι πλούσια πηγή μαγγανίου, φυλλικού οξέος, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και σίδηρο.

Μανιτάρια και πλύσιμο

Για να καθαρίσουν καλά τα μανιτάρια αφού τα πλύνετε, βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι, το οποίο θα τοποθετήσετε στη συνέχεια μέσα σε μια λεκάνη με νερό.
Ανακινήστε και θα δείτε να μένουν στο πάτο της λεκνης τα υπολείμματα απο χώμα.

Λαχανικά με λεία ή σκληρή επιφάνεια

Τα λαχανικά που δεν έχουν λεία επιφάνεια χρειάζονται πολύ προσεκτικότερο πλύσιμο από τα υπόλοιπα.
Ένα κατσαρό μαρούλι για παράδειγμα είναι δυσκολότερο να πλυθεί ικανοποιητικά σε σχέση με μία ντομάτα.
Τρόφιμα με σκληρή επιφάνεια όπως τα καρότα, μπορείτε να τα καθαρίζεται με μια βούρτσα.

Λαχανικά με κοτσάνια και πλύσιμο

Συχνά, ανάμεσα στο κοτσάνι από το κουνουπίδι εισχωρεί κάποιο μικρό ζωύφιο που δεν είναι εύκολα ορατό.
Γι αυτό αφού αφαιρέσετε το κοτσάνι, πλύντε το κουνουπίδι γα 10 λεπτά και βάλτε το σε αλατισμένο νερό.
Γενικά, επιμείνετε στην περιοχή γύρω από το κοτσάνι λαχανικών και φρούτων, γιατί εκεί συνήθως μαζεύονται τυχόν υπολείμματα από φυτοφάρμακα.

Λαχανικά και μούλιασμα

Αν συνηθίζετε να βάζετε τα λαχανικά σε λεκάνη με νερό ή στο νεροχύτη και να τα αφήνετε να μουλιάζουν με τις ώρες, προκειμένου να εξαλειφθεί και το τελευταίο μικρόβιο, μάλλον πρέπει να αλλάξετε τακτική.
Με αυτή τη μέθοδο, χάνονται τα υδατοδιαλυτά θρεπτικά συστατικά που έχουν κάποια λαχανικά.
Πέρα από αυτό, όμως πρόκειται ουσιαστικά για ένα μπάνιο των μικροοργανισμών, το οποίο δεν τους επηρεάζει καθόλου.
Μάλιστα, υπάρχει η πιθανότητα να μετακινηθούν τα μικρόβια και να πάνε ακόμα και σε μέρη όπου δεν υπήρχαν πριν.

Λαχανικά και ξίδι

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι πλένοντας εκτός από νερό και με ξίδι τα λαχνικά, αυτά αποκτούν μια επιπλέον ασπίδα προστασίας απέναντι στα μικρόβια.
Πράγματι, το ξίδι δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον στο οποίο δε μπορούν να ζήσουν ορισμένοι μικροοργανισμοί.
Από την άλλη πλευρά, όμως πολλοί είναι και αυτοί που επιβιώνουν σε ανάλογες συνθήκες, οπότε μάλλον είναι άσκοπο να το χρησιμοποιείτε παντού και πάντα.

Λαχανικά και πλύσιμο

Το καλό πλύσιμο επιβάλλεται, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για λαχανικά που θα καταναλωθούν νωπά ή φρούτα των οποίων η φλούδα δεν θα αφαιρεθεί.
Αν και υπάρχουν ορισμένα γεωργικά φάρμακα που απορροφώνται αυτούσια από το φυτό και δεν φεύγουν με το πλύσιμο, τα περισότερα σύγχρονα φάρμακα δεν εισχωρούν στο εσωτερικό τους και επομένως είναι εύκολο να απομακρυνθούν.
Ένα πολύ καλό πλύσιμο με άφθονο νερό απομακρύνει τη μηχανική μόλυνση, εξουδετερώνοντας έτσι μεγάλο αριθμό μικροβίων και βακτηρίων.

Χημική μόλυνση από τα λαχανικά

Αν δε πλένουμε σχολαστικά τα λαχανικά που τρώμε, κινδυνεύουμε από τη χημική μόλυνση, η οποία αναφέρεται στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα και στα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες.
Είναι πιθανό όμως να προέρχεται και από τον αέρα.

Μηχανική μόλυνση από τα λαχανικά

Αν δε πλένουμε σχολαστικά τα λαχανικά που βάζουμε στο πιάτο μας, κινδυνεύουμε πραγματικά από τη μηχνική μόλυνση, η οποία προέρχεται από τις σκόνες, τις κοπριές, τα βρόμικα νερά κ.ά., που βρίσκονται στο έδαφος και έρχονται σε άμεση επαφή με τα φυτά, τα λαχανικά ή τα φρούτα.

Καυτερές πιπεριές και καθάρισμα

Όταν καθαρίζετε καυτερές πιπεριές, φοράτε γάντια και αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια ή άλλα ευαίσθητα σημεία του δέρματος σας, γιατί κινδυνεύετε να πάθετε εγκαύματα.
Αν πιάσετε τους σπόρους και τη σάρκα χωρίς γάντια, τρίψτε τα χέρια σας με λίγο αλάτι και κατόπιν πλύντε τα καλά.

Πράσινες πιπεριές και διατήρηση

Οι πιπεριές διατηρούνται στο ψυγείο, χωρίς να τις βάλετε σε πλαστική σακούλα γιατί μουχλιάζουν.
Οι πράσινες πιπεριές μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 4 ημέρες, ενώ οι κόκκινες, ως πιο ώριμες, καλό είναι να καταναλώνονται μέσα σε 2 ημέρες.

Κόκκινες πιπεριές

Οι μικρές μακρουλές κόκκινες πιπεριές, έχουν γεύση καυτερή και όσο ωριμάζουν γίνονται ακόμα πιο καυτερές.

Πιπεριές κέρατα

Οι πιπεριά κέρατο έχει χρώμα πράσινο με πολύ ελαφρά καυτερή γεύση και μακρόστενο σχήμα.

Πιπεριές Φλωρίνης

Οι πιπεριές Φλωρίνης είναι μία από τις νοστιμότερες ποικιλίες, με έντονη γλυκιά γεύση και πλούσιο άρωμα. Το χρώμα τους είναι κόκκινο και το σχήμα τους μακρόστενο.

Πιπεριές στρογγυλές

Πρόκειται για κλασικές πιπεριές που τις βρίσκουμε συνήθως σε σκούρο ή ανοιχτό πράσινο χρώμα, αλλά και σε κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα.
Οι πιπεριές αυτές είναι ιδανικές για σαλάτες ή γεμιστά.

Πιπεριές και ιστορία

Αρχικά οι κόκκινες πιπεριές χρησιμοποιούνταν ως διακοσμητικό στοιχείο.
Οι πιπεριές ήρθαν στην Ευρώπη μετά τα ταξίδια του Κολόμβου.
Οι κόκκινες πιπεριές μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν από τους Ευρωπαίους ως φθηνό υποκατάστατο του μαύρου πιπεριού, που τότε ερχόταν από την Ασία και ξεπερνούσε σε τιμή το χρυσό.
Μπορούσαν να καλλιεργηθούν εύκολα στις περιοχές περί τη Μεσόγειο κι έτσι ακόμα και οι φτωχοί μπορούσαν να απολαύσουν την φλογερή της γεύση.

Πιπεριά και καψαϊκίνη

Η καψαϊκίνη, είναι μι α ουσία που ουσιαστικά ευθύνεται για την έντονη καυτερή γεύση ορισμένων πιπεριών, θεωρείται ότι ανακουφίζει από τους πόνους, γι αυτό και χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς λόγους ως ισχυρό παυσίπονο.

Πιπεριές και περιεκτικότητα

Οι πράσινες πιπεριές είναι καλή πηγή βιταμίνης C, καρατενοειδών, φυτικών ινών και καλίου.
Μια ωμή πιπεριά περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Η περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C και καροτενοειδή επηρεάζεται από το βαθμό ωριμότητας τους.
Οι πιο ώριμες, δηλαδή είναι και πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.
Το μαγείρεμα, όμως, μπορεί να καταστρέψει σημαντικό μέρος της βιταμίνης C.

Πιπεριά

Η πιπεριά είναι από τα ελάχιστα φυτά που παράγουν τόσους πολλούς και διαφορετικούς στην όψη καρπούς.
Το χρώμα τους εξαρτάται από την ποικιλία και το στάδιο ωρίμανσης τους.
Κάποιες από τις καυτερές ποικιλίες του φυτού αυτού, αφού αποξηρανθούν , γίνονται μπαχαρικό.

Μανιτάρια και ανοσοποιητικό σύστημα

Τα μανιτάρια αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, ειδικά για όσους δεν τρώνε κρέας και θεωρούνται ιδανικό τρόφιμο για δίαιτα αφού είναι φτωχά σε θερμίδες.
Επιπλέον, περιέχουν αντιβακτηριδιακές ουσίες και αντιοξειδωτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείροντας την ανάπτυξη των λευκοκυττάρων.

Λαχανάκια βρυξελλών και εγκυμοσύνη

Τα λαχανάκια βρυξελλών περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα φολικού οξέος (135μg ανά 100g).
Αυξημένη πρόσληψη φολικού οξέος συνιστάται στις έγκυες γυναίκες καθώς και σε αυτές που θέλουν να αποκτήσουν παιδί, γιατί το φολικό οξύ εμποδίζει το σχηματισμό γενετικών βλαβών στο έμβρυο.
Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της ομοκυστεΐνη, που σχετίζεται με αυξημάνο κίνδυνο καρδιαγειακών παθήσεων.

Κολοκύθια και κολοκύθα

Τα κολοκύθια είναι εξαιρετικά πλούσια σε β-καριτένιο, βιταμίνη c και μια κατηγορία ουσιών που αποκαλούνται κουμαρίνες και βοηθούν στην αποβολή των τοξίνων από τον οργανισμό και σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση.
Η σάρκα της κολοκύθας περιέχει το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο ενώ οι κολοκυθόσποροι περιέχουν σίδηρο και ψευδάργυρο και μπορείτε να τους προσθέσετε για νοστιμιά σε σούπες, σαλάτες και δημητριακά.

Μπρόκολο και αντικαρκινικές ιδιότητες

Το μπρόκολο έχει τον τίτλο του πλέον αντικαρκινικού τριφίμου, κι αυτό γιατί περιέχει την ισχυρή αντικαρκινική φυτοχημική ουσία σουλφοραφάνη, σε συνδυασμό με βιταμίνη c και το καροτεϊνοειδές, λουτείνη, το οποίο προφυλάσσει τους ηλικινμένους από μια νόσο που οδηγεί στην τύφλωση.
Επίσης, περιέχει σημαντικές ποσότητες φολικού οξέος, που συμβάλλει στη διατήρηση της εγκεφαλικής λειτουργίας και το σχηματισμό νέων ερυθρών αιμοσφιαρίων στο μυελό των οστών, ενώ παράληλα μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης στο αίμα, μιας χημικής ένωσης η οποία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα.

Πατάτες και βιταμίνες

Οι πατάτες αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης c και β-καροτένιου, που έχουν αμφότερα ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Ακόμα πιο ψηλή διατροφική αξία έχουν οι γλυκοπατάτες, οι οποίες είναι πιο πλούσιες σε β-καροτένιο και βιταμίνη ε, σε σχέση με τις πατάτες ενώ παράλληλα αποτελούν ικανοποιητική πηγή χαλκού, σιδήρου, καλίου και βιταμίνη β6.

Λάχανο και βιταμίνες

Το λάχανο αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης c, βιταμίνης a, ασβεστίου και σιδήρου. Επίσης το λάχανο ωμό ή μαγειρεμένο και ο ζωμός που μένει μετά το βράσιμο του θεωρούνται αποτοξινωτικά για τον οργανισμό και γι' αυτό περιλαμβάνονται πάντοτε στις δίαιτες αποτοξίνωσης.
Ωστόσο το κυριότερο διατροφικό του ατού είναι ότι περιέχει σημαντικές ποσότητες μιας ινδόλης (φυτοχημική ένωση), η οποία αλληλεπιδρά με τη βιταμίνη c και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό.

Φασόλια και εντερική λειτουργία

Τα φασόλια (φρέσκα ή ξερά) είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την εντερική λειτουργία.
Κι αυτό γιατί οι αδιάλυτες φυτικές ίνες τους προστατεύουν το παχύ έντερο από τη βλαπτική δράση κάποιων καρκινικών παραγόντων.
Παράλληλα οι αδιάλυτες ίνες τους αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων και διευκολύνουν την κίνηση τους μέσα στον εντερικό αυλό, καταπολεμώντας έτσι τη δυσκοιλιότητα και διευκολύνοντας την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Καρότο και διατροφή

Για να επωφεληθείτε στα μέγιστα από τα αγαθά του καρότου είναι να τα πολτοποιήσετε σε μπλέντερ και να απολαύσετε το χυμό του.
Με τον τρόπο αυτό οι ίνες του διαλύονται, ελευθερώνοντας την β-καρωτίνη που πλέον γίνεται και πολύ πιο απορροφήσιμη.
Επίσης αν συνηθίζετε να αγοράζετε καρότα με τους βλαστούς τους, είναι βασικό το να τους αφαιρείτε πριν τα κρατήσετε στο ψυγείο σας.
Διαφορετικά αυτά τα όμορφα βλαστάρια, απομυζούν από το καρότο όλες τις βιταμίνες και χυμούς, πριν εσείς προλάβετε να τα απολαύσετε.

Καρότα και βράσιμο

Πολλά είδη διατροφής είναι πολύ πιο ωφέλιμα όταν καταναλώνονται ωμά παρά μαγειρεμένα.
Αντίθετα τα καρότα, είναι πιο ωφέλιμα όταν έχουν βραστεί ελαφρά παρά όταν είναι ωμά.
Και τούτο διότι τα καρότα περιέχουν σημαντικές ποσότητες από διατροφικές ίνες που συχνά παγιδεύουν την βήτα-καρωτίνη.
Ένα ελαφρό βράσιμο του καρώτου βοηθά στο να ελευθερωθεί η καρωτίνη από τα ινώδη κύτταρα και να γίνει πιο απορροφήσιμη απ? τον οργανισμό.

Καρότα σε ελαιόλαδο

Η βήτα-καροτίνη απορροφάται από τον οργανισμό πολύ πιο εύκολα όταν συνοδεύεται με μικρή ποσότητα λιπαρών ουσιών.
Έτσι συνηθίστε όταν δίνετε καρότα στα παιδιά για παράδειγμα, να είναι βουτηγμένα σε ελαιόλαδο πρώτα.

Καρότα και όραση

Κατά τον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο, οι πιλότοι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες καρώτων για να βοηθηθεί και ενισχυθεί η όρασή τους, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η βιταμίνη Α?, βοηθά στην όραση, με το να σχηματίζει μια πορφυρή μάζα που χρειάζονται τα μάτια για να μπορούν να διακρίνουν σε χαμηλό φωτισμό.
Γι? αυτό και έχει παρατηρηθεί ότι άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης-Α συνήθως έχουν προβλήματα όρασης τα βράδια, είτε δυσκολίες στην οδήγηση ή δυσκολίες στο να βρουν κάθισμα σε ένα ημισκοτεινό χώρο όπως θεάτρων και κινηματογράφων.

Καρότα βρασμένα

Μισή κούπα βρασμένων καρότων περιέχει 12 μιλλιγραμμάρια β-καροτίνης, περίπου διπλάσια από την απαιτούμενη καθημερινή ποσότητα του οργανισμού, για σωστή λειτουργία.

Καρότα

Έρευνες απέδειξαν ότι καταναλώνοντας κανείς μεγάλες ποσότητες καρότων ή και άλλων φρούτων και λαχανικών πλουσίων σε β-καροτίνη και άλλων συγγενικών συνθέσεων, μειώνουν αισθητά τις πιθανότητες καρδιακών νοσημάτων

Μπάμια και μαγείρεμα

Οι ειδικοί, μας συμβουλεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος της μπάμιας είναι ο ατμός, κάτι που αφήνει ανέπαφες ως πολύτιμες ουσίες της.
Επιπλέον, οι φρέσκιες μπάμιες, περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες των συστατικών αυτών απ? ότι οι κονσερβοποιημένες, ενώ και οι κατεψυγμένες διατηρούν τα συστατικά αυτά ανέπαφα

Μπάμιες και αντισύλληψη

Ένα συστατικό της μπάμιας που είναι γνωστό επί χιλιάδες χρόνια στην Κίνα , είναι η ουσία γοσιπόλη που φαίνεται ότι επηρεάζει το σπέρμα των ανδρών και που μπορεί να δράσει ως αντισυλληπτική.

Μπάμιες και καρκίνος

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου EMORY της ATALANTA, έδειξε ότι στις μπάμιες βρίσκεται ένα ισχυρότατο συστατικό που φαίνεται να έχει όχι μόνον αντικαρκινικές ιδιότητες αλλά και να παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων.

Πιπερόριζα

Η πιπερόριζα διατηρείται φρέσκια για 2 ή 3 εβδομάδες σε ξερό μέρος και είναι εύγεστη φρέσκια αλλά όταν ξεραθεί και κατόπιν επεξεργασίας μπορεί να συναντηθεί με τη μορφή σκόνης και σιροπιού.
Η χαρακτηριστική της γεύση, κάπως καυτερή, νοστιμίζει γλυκά, επιδόρπια, σάλτσες, εξωτικά φαγητά, κοκτέιλ ποτών.
Στην Τουρκία χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό του σαλεπιού.

Σέλινο

Το σέλινο θεωρείται υποκατάστατο του αλατιού και χρησιμοποιείται και ως αφέψημα (αφού αποξηρανθεί).
Η αποξήρανση προφυλάσσει και από τον κίνδυνο δηλητηρίασης από τη ρίζα του η οποία είναι ελαφρά δηλητηριώδης όταν είναι φρέσκια.

Πρωινό με σκόρδο

Μια πρόταση για πρωινό είναι: κοπανισμένο σκόρδο με παρθένο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό αλειμμένο σε μια φέτα ψωμί.

Σκόρδο και θηλασμός

Το σκόρδο απαγορεύεται στις γυναίκες που θηλάζουν γιατί προκαλεί κολικούς στο μωρό.

Όσπρια και καρότα

Αρκετή ποσότητα ψιλοκομμένου καρότου είναι απαραίτητο κατά το μαγείρεμα των οσπρίων.
Ένας από τους λόγους είναι ότι τα καρότα κάνουν τα όσπρια πιο ευκολοχώνευτα. Αυξήστε λοιπόν την ποσότητα των καρότων.

Καυτή πιπεριά και πιπέρι

Το πιπέρι και οι καυτερές πιπεριές περιέχουν τη σύνθεση καπσαϊσίνης που είναι και το συστατικό αρκετών παρασκευασμάτων κατά των κρυολογημάτων και γρίπης που πωλούνται σήμερα

Καυτή πιπεριά

Οι ειδικοί μας συνιστούν την καυτερή πιπεριά ως ένα αποτελεσματικό τρόπο απόφραξης της μύτης ή και αναπνευστικού συστήματος, όπου βοηθά στο να μπορούμε να αναπνέομε ευκολότερα, κάνοντας τον ύπνο πιο άνετο.

Σκόρδο (ii)

Υπολογίζεται ότι μέχρι και ένα ωμό κεφάλι σκόρδου είναι απαραίτητο, ποσότητα όμως, που λίγοι θα μπορούσαν να ανεχθούν ημερησίως.
Ένας από τους τρόπους που θα μπορούσε να κάνει το σκόρδο πιο εύχρηστο είναι το να ψηθεί ελαφρά στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ο τρόπος αυτός αφαιρεί σημαντικά την «καούρα» του ενώ διατηρεί ανέπαφες τις ιαματικές ιδιότητές του.

Σκόρδο (i)

Το σκόρδο μπορεί να προστατέψει τον οργανισμό από κρυολογήματα και γρίπη.
Δύο από τα συστατικά του, αλλισίνη και αλληϊνη έχουν δείξει ότι έχουν την ικανότητα να εξουδετερώσουν έναν μεγάλο αριθμό ιών, ενώ ισχυροποιούν και το σύστημα άμυνας του οργανισμού, κεντρίζοντας την παραγωγή κυττάρων που μπορούν να καταστρέψουν ιούς.
 
Top Bottom