Ροή

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά (για 4 άτομα):

800γρ μοσχάρι σπάλα
2 μελιτζάνες σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.τ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
λάδι για το τηγάνισμα της μελιτζάνας


Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και νερό μέχρι τα χερούλια, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε για 40λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20-30 λεπτά. Παράλληλα ξεπλένουμε, στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις περνάμε από καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κατόπιν ρίχνουμε τον μαϊντανό σε μια δεύτερη κατσαρόλα και στρώνουμε τις μελιτζάνες από πάνω. Προσθέτουμε το κρέας από την πρώτη κατσαρόλα, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε το καπάκι και σερβίρουμε.
 
Top Bottom