Ροή

Μοσχαράκι Λεμονάτο Με Πατάτες

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
Υλικά (για 4 άτομα):


1kgr μοσχάρι ελιά κομμένο σε μερίδες
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1lt ζωμό βοδινού
1 1/2lt νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από μισό λεμόνι
2κ.τ.σ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
1κ.τ.σ. κάπαρη
θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι μαύρο




Εκτέλεση:


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και ρίχνουμε το ζωμό και το νερό. Σκεπάζουμε και βράζουμε
σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες, τα μυρωδικά το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, τις ελιές και την κάπαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά περίπου.
 
Top Bottom