Υλικά (για 4 άτομα):
1kgr μοσχάρι ελιά κομμένο σε μερίδες
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1lt ζωμό βοδινού
1 1/2lt νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από μισό λεμόνι
2κ.τ.σ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
1κ.τ.σ. κάπαρη
θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και ρίχνουμε το ζωμό και το νερό. Σκεπάζουμε και βράζουμε
σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες, τα μυρωδικά το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, τις ελιές και την κάπαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά περίπου.
1kgr μοσχάρι ελιά κομμένο σε μερίδες
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1lt ζωμό βοδινού
1 1/2lt νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από μισό λεμόνι
2κ.τ.σ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
1κ.τ.σ. κάπαρη
θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και ρίχνουμε το ζωμό και το νερό. Σκεπάζουμε και βράζουμε
σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες, τα μυρωδικά το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, τις ελιές και την κάπαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά περίπου.