παγωμενο σουφλε με λικερ πορτοκαλι
υλικα:
6 κρόκοι αυγών
25 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
70 γρ. λικέρ πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
κακάο για το σερβίρισμα
εκτελεση:
σε μπεν μαρί κτυπάμε συνεχώς τους κρόκους με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι ν? αφρατέψει το μίγμα. αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα, κατά προτίμηση στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά το λικέρ πορτοκαλιού μέχρι το μίγμα να δέσει και να κρυώσει. προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. ρίχνουμε και το ξύσμα, χτυπάμε ελαφρά στο χέρι ή στο μίξερ για πολύ λίγο για να μην κόψει. το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ για σουφλέ.
αν θέλουμε το σουφλέ μας να αποκτήσει την εμφάνιση που έδειξε ο στέλιος στην εκπομπή, τυλίγουμε κάθε μπολ εξωτερικά με αλουμινόχαρτο που εξέχει 1 εκατοστό από το χείλος και το γεμίζουμε μέχρι το ύψος του αλουμινόχαρτου. τα αφήνουμε σε δυνατή κατάψυξη τουλάχιστον για 12 ώρες. αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε αμέσως.
Xρόνος προετοιμασίας: 20-30 λεπτά
μερίδες: 10-12