Ροή

Σοκολατένια φραντζόλα με καρύδια και σταφίδες

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
Sokolatenia-fratzola-me-karudia-stafides.jpg

Υλικά

1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλ. καστανή ζάχαρη (κατά προτίμηση, αλλιώς κρυσταλλική)
4 αυγά
225 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας (εμπορίου)
1/2 φλ. σταφίδες
1/2 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ομογενοποιηθούν, 5΄-6΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας, ώστε να απορροφώνται από το μείγμα καλά πριν προσθέσουμε το επόμενο. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Τέλος, προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και λίγο λίγο βάζουμε μέσα το κοσκινισμένο αλεύρι.

2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρή μακρόστενη φόρμα του κιλού. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και με την ανάποδη του κουταλιού κάνουμε κατά μήκος στη φραντζόλα μία λακκούβα.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160βαθμούς, στην τελευταία σχάρα, για 1 ώρα περίπου ή μέχρις ότου, μπήγοντας στο κέντρο της σοκολατένιας φραντζόλας τη μύτη του μαχαιριού, αυτή να βγαίνει στεγνή και καθαρή.

4. Αφήνουμε να σταθεί 5΄ και βγάζουμε τη φραντζόλα σε σχαρίτσα ή σε καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσει και να κρυώσει.
 
Top Bottom