Ροή

Σπαγγέτι με μύδια και μυρωδικά

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Σπαγγέτι με μύδια και μυρωδικά

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά τύπου λιγκουίνι
? φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο για τα λιγκουίνι
½ κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος
½ φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο για τη σάλτσα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας φέτα νηστίσιμη τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο, δενδρολίβανο, βασιλικό)
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
λίγη πάπρικα
αλάτι

Εκτέλεση

Ξεβγάζουμε 2-3 φορές με αρκετό νερό τα μύδια και τα βουρτσίζουμε με συρμάτινη βούρτσα ή τα ξύνουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα κ.λ.π., για να φύγουν τα ξένα σώματα, που υπάρχουν πάνω τους και τα ξεπλένουμε πολλές φορές.
Βγάζουμε τα ?μουστάκια? τους, κλείνουμε καλά τα όστρακα και πετάμε όσα δεν κλείνουν τελείως.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε τα μύδια, τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στη φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Βγάζουμε τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για 7 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τη φέτα, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα λαδώνουμε με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε στα λιγκουίνι τη σάλτσα, τα μύδια, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα με πάπρικα.

Σημείωση

Αν δεν είναι περίοδος νηστείας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονική φέτα ή τυρί κρέμα.
 
Top Bottom