Ροή

Σπαγγέτι με τόνο και φρέσκα μυρωδικά

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
Υλικά (για 4 άτομα):


500 γρ. σπαγκέτι
250 γρ. τόνος διατηρημένος σε νερό ή λάδι (κατά προτίμηση φιλέτο από βαζάκι), θρυμματισμένος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» άνηθου, ψιλοκομμένα
8 λιαστές τομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες, σε κυβάκια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα σπαγκέτι για 7 - 8 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Οση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή και στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, για να μη λερώνουμε περισσότερα σκεύη) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον τόνο και τις λιαστές τομάτες και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά, ανακατεύουμε για πολύ λίγο και προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού και σερβίρουμε αμέσως.
 
Top Bottom