Areti
VIP μέλος
Υλικά για 4 άτομα:
2 αβγά
250γρ αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαγιά σε σκόνης
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
½ κουταλιά της σούπας αλάτι
300γρ φρέσκο γάλα
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάζουμε σε μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να λιώσουν καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το γάλα λίγο, λίγο μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό. Στο τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10΄. Σε αντικολλητικό τηγάνι λαδώνουμε με πινέλο και τηγανίζουμε το μείγμα ρίχνοντας μία κουταλιά τη φορά, ψήνοντας γύρω στα 2 λεπτά κάθε μεριά. Σερβίρουμε σε πιάτο ζεστές τηγανίτες περιχύνοντας μέλι και καρύδια.
Μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα σταφίδες για τηγανίτες με σταφίδες.
2 αβγά
250γρ αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαγιά σε σκόνης
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
½ κουταλιά της σούπας αλάτι
300γρ φρέσκο γάλα
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάζουμε σε μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να λιώσουν καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το γάλα λίγο, λίγο μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό. Στο τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10΄. Σε αντικολλητικό τηγάνι λαδώνουμε με πινέλο και τηγανίζουμε το μείγμα ρίχνοντας μία κουταλιά τη φορά, ψήνοντας γύρω στα 2 λεπτά κάθε μεριά. Σερβίρουμε σε πιάτο ζεστές τηγανίτες περιχύνοντας μέλι και καρύδια.
Μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα σταφίδες για τηγανίτες με σταφίδες.