Ροή

Υπό το φως των κεριών.

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υπό το φως των κεριών.



Αν σας αρέσουν λοιπόν τα κεριά και τα χρησιμοποιείτε, καλό θα είναι να γνωρίζετε μερικά ποιοτικά κριτήρια επιλογής τους καθώς και ασφαλείς οδηγίες χρήσης τους!

1) Τα κορυφαίας ποιότητας λοιπόν κεριά παρασκευάζονται από ακριβές και ανάλογης ποιότητας πρώτες ύλες, είτε είναι παραφίνες είτε είναι μελισσοκέρια.

2) Η ποιοτική επιλογή των πρώτων υλών κατασκευής ενός κεριού (παραφίνες, φυτίλια, αρώματα, χρώματα) από τον κατασκευαστή τους είναι βασική προϋπόθεση διαμόρφωσης της ποιότητας και της τιμής του κεριού, καθώς και ο βαθμός δυσκολίας κατασκευής κάθε κεριού!

3) Υπάρχουν κεριά αγνώστου η και γνωστού τόπου προέλευσης αλλά χωρίς την αναγραφή του ονόματος κατασκευαστή τους πράγμα που επιβάλλεται να γνωρίζει κάθε αγοραστής.

4) Η χρήση κεριών με χωρίς σύρμα μολύβδου στήριξης του φυτιλιού τους είναι η πλέον υγιεινά ενδεδειγμένη.

5) Τέλος είναι απαραίτητο και πρέπει κάθε κερί να συνοδεύεται με οδηγίες χρήσεως από τον κατασκευαστή του και που σκοπό θα έχουν την ΑΣΦΑΛΗ, ομοιόμορφη και απολαυστική θέα της καύσης ενός κεριού!

Οδηγίες καύσης κεριών.

1) Μην καίτε ποτέ ένα κερί χωρίς την ανθρώπινη παρουσία.

2) Μην το καίτε σε ρεύματα αέρος επειδή αυτά μεταφέρουν την φλόγα στα πλαϊνά τοιχώματα του κεριού με αποτέλεσμα την σταδιακή παραμόρφωσή τους.

3) Μην το καίτε ατέλειωτες ώρες γιατί υπερθερμαίνεται, μαλακώνει και τέλος παραμορφώνεται. Δυο-τρεις ώρες καύσης κάθε φορά αρκούν. Ανάψτε άλλο εφεδρικό κερί αν είναι απαραίτητο!

4) Το φυτίλι να είναι ΠΑΝΤΑ στο κέντρο του κεριού και κάθε φορά που μεγαλώνει η φλόγα φροντίστε να το κόβετε στο ιδανικό ύψος του 1 cm. Αυτό συνήθως γίνεται λίγο μετά την έναρξη κάθε νέας καύσης.

5) Αν το υγρό κερί ξεχειλίσει αδειάστε το! Ποτέ όμως σε νεροχύτη γιατί θα φράξει όταν θα στερεοποιηθεί το υγρό κερί .

6) Σβήνετε βουτώντας το φυτίλι στο υγρό κερί και επαναφέρετε στην όρθια θέση.

7) Μην το καίτε μέχρι τέλος.

8) Στα διακοσμητικά κεριά ή και σε άλλα με χονδρό κορμό μετά από κάποιες ώρες καύσης δημιουργείται ένας μικρός κρατήρας. Εκεί αν θέλετε τοποθετείστε ένα «ρεσώ» κεράκι που το αλλάζετε και το αγαπημένο σας κερί θα παραμείνει αναλλοίωτο.

9) Μην αφήνετε τα κεριά πάνω σε εστίες θερμότητας π.χ καλοριφέρ γιατί θα λιώσουν, ούτε στο έντονο ηλιακό φως επειδή θα ξεβάψουν.

Τηρώντας τις οδηγίες αυτές βελτιώνετε στο έπακρο την διάρκεια ζωής ενός κεριού καθώς και την αισθητική παρουσία του στον χώρο που προορίζεται να διακοσμήσει!.
 
Top Bottom