Ροή

Συνταγες διαιτας

amalia_38

VIP μέλος
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
203
Βαθμολογία
0
Points
16
Age
65
αρνακι κοκκινιστο


θερμίδες: 310 ανά μερίδα

υλικά:

450 γρ. αρνίσιο μπούτι (άπαχο)
1 πράσινη πιπεριά
8 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
1 κρεμμύδι
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σκόνη
1 ξυλάκι κανέλλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι

τρόπος παρασκευής

1. ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε
κύβους. καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. στη συνέχεια κόβετε το
κρέας και την πιπεριά σε λωρίδες.

2. ζεματάτε το κρέας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου. το ξεπλένετε και
το βάζετε στην άκρη. ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το
κρεμμύδι και την πιπεριά. μόλις μα.λα.κ.ώσουν ρίχνετε το κρέας στην
κατσαρόλα και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ διαλύμένο
σε λίγο νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλλας και το τσίλι.
προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται και ανακατεύετε καλά.

3. σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 40
λεπτά περίπου, μέχρι να μα.λα.κ.ώσει καλά το κρέας. αποσύρετε την κατσαρόλα
από τη φωτιά και αφειρείτε το ξυλάκι της κανέλλας.

4. σερβίρετε το κρέας σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε
κάθε πιάτο με 2 ελιές.



για να κάνετε το κρέας ακόμη πιο εύγευστο μπορείτε να προσθέσετε στην
κατσαρόλα, την ώρα που βράζει, ένα ξεφλουδισμένο κρεμμύδι πάνω στο οποίο
θα έχετε καρφώσει μερικά ολόκληρα γαρίφαλα. το κρεμμύδι θα το
αφαιρέσετε όταν θα είναι έτοιμο το κρέας.

βιδακια με χωριατικη



θερμίδες: 308 ανά μερίδα

υλικά:

250 γρ. βιδάκια ζυμαρικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 ντομάτες μέτριες σε κύβους
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
1 αγγούρι σε κύβους
75 γρ. τυρί φέτα
1 κουταλάκι κάπαρη
2-5 ελιές καλαμών

τρόπος παρασκευής

βράστε τα ζυμαρικά για 8-10 λεπτά. περάστε τα από κρύο νερό και σουρώστε
τα καλά. ραντίστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

στο μεταξύ ετοιμάστε τα λαχανικά και τη φέτα σ' ένα βαθύ μπολ. προσθέστε
τα βιοδάκια, ανακατέψτε και σερβίρετε.


γαλοπουλα με λαχανικα



θερμίδες: 300 ανά μερίδα

υλικά:

500 γραμ. γαλοπούλα στήθος (χωρίς κόκαλα και πέτσα)
600 γραμ. πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
4 μέτρια καρότα
2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
100 γραμ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
115 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά σούπας λάδι
μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι

τρόπος παρασκευής

1. πλένετε και καθαρίζετε καλά όλα τα λαχανικά. κατόπιν κόβετε: τις πατάτες
σε λεπτές ροδέλες, τα καρότα σε λωρίδες, τα κρεμμύδια στα τέσσερα, τα
πράσα σε δαχτυλίδια και τρίβετε το σκόρδο. στη συνέχεια κόβετε τη
γαλοπούλα σε μικρούς κύβους, σε μέγεθος μπουκιάς.

2. ρίχνετε τα λαχανικά, εκτός από τον αρακά, ανακατεμένα και τις μπουκιές
της γαλοπούλας σε ταψί. αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το
σκόρδο, το ζωμό, το κρασί και το χυμό λεμονιού. πασπαλίζετε με τη ρίγανη
και το θυμάρι.

3. βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς
c για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά η γαλοπούλα. κατά διαστήματα
ανοίγετε το φούρνο, ανακατεύετε τα λαχανικά, γυρίζετε πλευρά στη
γαλοπούλα και τη περιχύνετε με τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί. αν
χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό. προσθέτετε τον αρακά και ψήνετε
15 λεπτά ακόμη, μέχρι να μα.λα.κ.ώσει ο αρακάς.

4. μοιράζετε τη γαλοπούλα και τα λαχανικά σε μερίδες και σερβίρετε αμέσως.

γαλοπουλα ρολο



θερμίδες: 300 ανά μερίδα

υλικά:

550 γρ. στήθος γαλοπούλας (για ρολό, χωρίς πέτσα και κόκαλο)
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
20 μεγάλα φύλλα δυόσμου
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά σούπας λάδι
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)
αλάτι, πιπέρι

τρόπος παρασκευής

1. ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβετε. πλένετε τα
φύλλα του δυόσμου και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

2. απλώνετε το στήθος σε καθαρή επιφάνεια και το αλατοπιπερώνετε
ελαφρώς και από τις δύο πλευρές. ρίχνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια
το σκόρδο και την πάπρικα. το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με σχοινί ή το
βάζετε σε ειδικό δίχτυ.

3. τοποθετείτε το ρολό σε ταψί και το αλείφετε με το λάδι. ρίχνετε στο ταψί
το ζωμό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς c για 50
λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά το ρολό. για να δοκιμάσετε αν είναι
έτοιμο το ρολό μπορείτε να το τρυπήσετε, στο κέντρο, με ένα πιρούνι ή
σουβλάκι. αν δεν βγουν ροζ υγρά τότε είναι ψημένο. κατά τη διάρκεια του
ψησίματος ανοίγετε το φούρνο κατά διαστήματα και περιχύνετε το ρολό με
τους ζωμούς που υπάρχουν στο ταψί.

4. μόλις ψηθεί το ρολό το βγάζετε από το ταψί, το τοποθετείτε σε πιατέλα
σερβιρίσματος και το διατηρείτε ζεστό. στη συνέχεια ρίχνετε το γιαούρτι στο
ταψί και το ανακατεύετε με το ζωμό που έχει μείνει από το ψήσιμο. το
ξαναβάζετε στο φούρνο και το ζεσταίνετε για λίγο, χωρίς να το αφήσετε να
πάρει βράση για να μην κόψει το γιαούρτι.

5. κόβετε το ρολό σε ροδέλες, περιχύνετε με τη σάλτσα του γιαουρτιού,
πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε.


για να μη στεγνώσει το ρολό στο φούρνο, μπορείτε να το ψήσετε σκεπασμένο
με αλουμινόχαρτο. αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο 10 λεπτά πριν το τέλος του
ψησίματος για να πάρει χρώμα το ρολό.

κατσικακι λεμονατο



θερμίδες: 435 ανά μερίδα

υλικά:

1 1/2 κιλό κατσικίσιο κρέας (καρέ)
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι τσαφιού λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο
2 κουταλιές σούπας ρίγανη
ξύσμα 1/2 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

τρόπος παρασκευής

1. κόβετε το κρέας σε μερίδες και το βάζετε σε ένα βαθύ μπολ ή άλλο σκεύος
με σκέπασμα. το πασπαλίζετε με το αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο και τη
ρίγανη. κατόπιν προσθέτετε το σκόρδο, το κρασί, το χυμό και το ξύσμα
λεμονιού. ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε το σκεύος.

2. αφήνετε το κρέας στο ψυγείο, να μαριναριστεί, για 5-6 ώρες. κατά
διαστήματα ανοίξετε το μπολ και γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά.

3. μεταφέρετε το κρέας, μαζί με τη μαρινάδα του, σε ταψί. προσθέτετε το
λάδι και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί
καλά το κρέας. προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί, για να μην εξατμιστεί τελίως
η σάτσα του.

4. σερβίρετε αμέσως σε οκτώ μερίδες και γαρνίρετε με λαχανικά της
αρεσκείας σας.
 
Top Bottom