Ροή

Χιονάτες- Μικρά κεκάκια τρυφερά χιονισμένα γιορτινά

Maria33

New member
Joined
18 July 2011
Μηνύματα
162
Βαθμολογία
0
Points
0
Χιονάτες.jpg

Υλικα

για το Κέικ

3 Αυγά
300γρ γάλα φρέσκο
300γρ καλαμποκέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μονο του.
2 βανίλιες

για το Σιρόπι

1 κούπα ζάχαρη
300 γρ νερό
300 γρ κουβερτούρα
4 κ.σ.καλαμποκέλαιο
πολλή ινδική καρύδα


Εκτελεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το λάδι.
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι και τις βανίλιες και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια.
Στην συνέχεια λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175° για 15 με 20 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά για αρκετές ώρες.
Στην αρχή θα σας φανεί πολύ μαλακό, ίσως και άψητο αλλά δεν θα είναι έτσι.
Εν τω μεταξυ φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά.
Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμάτια και τέλος το λάδι.
Όταν κρυώσουν καλα, και τα δύο, με ένα πιρούνι βουτάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα τα κομμάτια κέικ στο σιρόπι και έπειτα τα περνάμε απο την καρύδα.
Προσοχή μην σας μουλιάσουν.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Όταν το δαγκώνουμε πρέπει να ειναι στεγνό το κέικ στην μέση του?

Για να κάνουμε χρωματιστές χιονάτες, αντικαθιστούμε στο σιρόπι την σοκολάτα με λευκή σοκολάτα και λίγες σταγόνες χρώματος και τα περνάμε από εκεί. Μπορούμε και το νερό να το αντικαταστήσουμε με χυμό φρούτου ίδιου χρώματος για περισσότερη γεύση.

Μπορούμε με λίγες σταγόνες χρώμα σε ένα τάπερ που κλείνει καλά να ρίξουμε την καρύδα και να την χρωματίσουμε και αυτή.

Πληροφορία
Προσοχή να μην μουλιάζουν τα κέικ μέσα στο σιρόπι γιατί ειναι πολύ αφράτο και θα σπάει το κομμάτι. Πρέπει να φαίνεται κίτρινο μέσα το κέικ όταν το δαγκώνουμε.
 
Top Bottom