Ροή

Ελβετικό ρολό με μαρμελάδα σε μικρές μπουκιές

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
υλικά (για 1 ρολό):

5 κρόκοι αυγών (κατά προτίμηση βιολογικών)
5 ασπράδια αυγών
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
250 - 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
άχνη για πασπάλισμα


διαδικασία:

χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με 100 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα ν' ασπρίσει. το αδειάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ, καθαρίζουμε καλά τον κάδο και χτυπάμε τ' ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα. ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα αυγών - ζάχαρης, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° c.
στρώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. και το ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά μέχρι να ροδίσει. το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα. αλείφουμε όλη την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και τυλίγουμε προσεκτικά σε σφιχτό ρολό. κόβουμε το ρολό με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φετούλες και πασπαλίζουμε με άχνη.
 
Top Bottom