Ροή

Ηπειρώτικη ριζόπιτα

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
Ηπειρώτικη ριζόπ&#953.jpg


Υλικά

Για το φύλλο
1 πακέτο έτοιμο φύλλο κρούστας ή φύλλο για πίτα
200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα

Για τη γέμιση
400 γραμμάρια τυρί φέτα
400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
1 ½ φλιτζάνια λίγο βρασμένο ρύζι Καρολίνα
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3 -4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
Ανακατεύετε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε την γέμιση, τα εναλλάξ με τα φύλλα.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά - σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.
Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Μην πιέσετε τα φύλλα της πίτας όταν την κάνετε για να είναι αφράτα.
 
Top Bottom