Ροή

Κόκκινη κολοκύθα γλυκό κουταλιού

Maria33

New member
Joined
18 July 2011
Μηνύματα
162
Βαθμολογία
0
Points
0
KOL.jpg

Υλικά

Κόκκινη κολοκυθα
2-3 κ.σ. ασβεστης
ζαχαρη
βανιλια
μισό λεμόνι ή 3 κ.σ. γλυκόζη
ένα κλωναράκι αρμπαρόριζα

* Η αναλογία είναι 1΄κιλό ζάχαρη για 1200 γρ. κολοκύθας καθαρισμένης.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα σπόρια και τη φλούδα και την κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα πάχους ενός δάχτυλου. Βάζουμε νερό σε μια λεκάνη και ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα. Προσθέτουμε τον ασβέστη και αφήνουμε για δύο τρεις ώρες. Προσέχουμε το νερό να σκεπάζει την κολοκύθα. Ξεπλένουμε καλά και βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσουν τόσο όσο να μαλακώσουν αλλά όχι να λειώσουν. Στραγγίζουμε την κολοκύθα και την κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Φέρνουμε σε βρασμό και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Όταν κοντεύει να δέσει ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα, τη βανίλια, το λεμόνι και το κλωνάρι της αρμπαρόριζας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμη το σιρόπι και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Όταν κρυώσει μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρώμένα βάζα και σφραγίζουμε καλά.
 
Top Bottom