Ροή

Κρέπες (βασική συνταγή)

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
krepes.jpg


Υλικά

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1? κούπας φρέσκο γάλα
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
Βούτυρο για το τηγάνισμα (σε θερμοκρασία δωματίου)


Κοσκινίζου?ε το αλεύρι. Το βάζου?ε σε ?πολ. Προσθέτου?ε το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύου?ε. Προσθέτου?ε τα χτυπη?ένα αυγά και το κρύο βούτυρο και λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας ?ε σύρ?α ?έχρι ο χυλός να γίνει λείος (πρέπει να είναι αραιός). Σκεπάζου?ε το ?είγ?α και το αφήνου?ε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνου?ε ένα αντικολλητικό τηγάνι ?ε διά?ετρο 18-20 εκ. και βάζου?ε 1 ?ικρό κο??άτι βούτυρο. Με ?ια κουτάλα ή ένα ?ικρό φλιτζανάκι ρίχνου?ε ?ία ?ικρή ποσότητα χυλού στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, περιστρέφοντάς το ?ε γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού. Ψήνου?ε για περίπου 30΄΄ την κρέπα.

Μόλις ε?φανιστούν ?ικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της κρέπας την αναποδογυρίζου?ε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την βγάζου?ε σε απορροφητικό χαρτί. Διατηρού?ε τις κρέπες ζεστές τοποθετώντας τες στο φούρνο στους 100οC ?έχρι να τις ψήσου?ε όλες.
 
Top Bottom