Ροή

Λάδι Ελιάς - Σόγιας κλπ

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
oil-works-3.jpg

Παρθένο ελαιόλαδο

Δυο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου την ημέρα στο διαιτολόγιό σας, προστατεύει και διατηρεί το δέρμα σας υγειές ή νεανικό.

Καρότα σε ελαιόλαδο

Η βήτα-καροτίνη απορροφάται από τον οργανισμό πολύ πιο εύκολα όταν συνοδεύεται με μικρή ποσότητα λιπαρών ουσιών.
Έτσι συνηθίστε όταν δίνετε καρότα στα παιδιά για παράδειγμα, να είναι βουτηγμένα σε ελαιόλαδο πρώτα.

Ελαιόλαδο και σπορέλαια

Μην αναμειγνύετε ελαιόλαδο με άλλα σπορέλαια ή λίπη στο τηγάνισμα ή μαγείρεμα, μην το χρησιμοποιείτε πάνω από πέντε φορές και μην υπερβαίνετε τους 180 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία.

Ελαιόλαδο

Τα τηγανιτά σε ελαιόλαδο, περιέχουν λιγότερες λιπαρές ουσίες σε σύγκριση με τα άλλα σπορέλαια, πράγμα που το καθιστούν ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το βάρος τους.
Το ελαιόλαδο όχι μόνο ?αντέχει? και διατηρείται σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, περισσότερες φορές απ? ό,τι τα σπορέλαια, χωρίς να μειωθεί η ?πεπτικότητά του?.

Οφέλη Ελαιολάδου(ii)

Το ελαιόλαδο επιδρά θετικά στην αύξηση και στην ανάπτυξη του οργανισμού και επιβραδύνει τη γήρανση χάρη στα λιπαρά του οξέα και στο μεγάλο ποσοστό βιταμίνης Ε, που εμποδίζουν την οξείδωση και τη δημιουργία ελεύθερων ριζών.

Οφέλη Ελαιολάδου (ι)

Το ελαιόλαδο βοηθά στην απορρόφηση των βιταμινών από τον οργανισμό και χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει, συμβάλλει στη μείωση της οξείδωσης των λιπαρών ιστών του σώματος ενώ είναι το πιο ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο φημίζεται για τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Πλούσιο σε φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, βιταμίνες Ε και Α, το ελαιόλαδο αποτελεί μια κύρια πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων.

Ελιές

Αποφύγετε τις πολύ μαλακές ή ξυλώδεις ελιές , αυτές που έχουν χτυπήματα στη σάρκα τους ή κηλίδες , πράγμα που πιθανόν σημαίνει ότι έχουν προσβληθεί από κάποιο μύκητα ενώ βρίσκονταν στο δέντρο .

Φτηνό Ελαιόλαδο

Αποφύγετε το φτηνό ελαιόλαδο, το οποίο έχει υποστεί αλλεπάλληλες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος της βιταμίνης Ε και των φυτικών χημικών του από τις υψηλές θερμοκρασίες που χρησιμοποιούνται.
Προτιμήστε το λάδι πρώτης απόσταξης.

Ελίες

Βάλτε ελιές στη σαλάτα σας ή αλείψτε το ψωμί με φυσική πάστα ελιάς αντί για βούτυρο .
Οι ελιές περιέχουν φυτικές ίνες , βιταμίνες Α και Ε , μέταλλα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα , που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα

Ελαιόλαδο

Προτιμήστε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες , κυρίως γιατί περιέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε.
Το ελαιόλαδο στη φριτέζα αντέχει μέχρι και το δέκατο τηγάνισμα!!!!
 
Top Bottom