Ροή

Μελιτζάνες ιμάμ με λευκό τυρί

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
g.jpg


Υλικά (για 4 άτομα):

4 μελιτζάνες
400γρ λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά κομμένο σε κύβους
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες κομμένες σε κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι. Τις βάζουμε σε αλατόνερο
για να ξεπικρίσουν και να μην απορροφήσουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα. Τις στραγγίζουμε, χαράζουμε
το εσωτερικό τους και τις τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Τις στραγγίζουμε σε
απορροφητικό χαρτί. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρεμμύδι
με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, ένα ποτήρι νερό και το μαϊντανό. Βράζουμε για 20 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψί, βάζουμε τη σάλτσα και το τυρί πάνω από κάθε μελιτζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
 
Top Bottom