Ροή

Μοσχάρι Με Αγκινάρες Αβγολέμονο

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
Υλικά για 4 άτομα:

1kg μοσχάρι σε μερίδες (σπαλομύτα)
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1lt ζωμό βοδινού
1lt νερό
4 αγκινάρες καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις βάζουμε σε μπολ με νερό, χυμό λεμόνι και μια κουταλιά αλεύρι για να μην μαυρίσουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το ζωμό και το νερό και βράζουμε το κρέας για 1 ώρα περίπου σκεπασμένο με καπάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τις αγκινάρες, τον άνηθο και βράζουμε για 25 λεπτά ακόμα. Ανακατεύουμε
σε μπολ το χυμό λεμόνι και τα αβγά, τραβάμε τα υγρά από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε σιγά, σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά να πάρει μια στιγμιαία βράση για να δέσει το αβγολέμονο. Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με άνηθο.
 
Top Bottom