Ροή

Μπαχαρικά

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
baxarika-s.jpg

Μυρωδικά


Τώρα που τα μυρωδικά ιδιαίτερα τα ντόπια, δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός και τόσα άλλα είναι φθηνά, φρέσκα, και σε αφθονία, μπορείτε να τα προμηθευθείτε σε ποσότητες, και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη για τον χειμώνα.
Πλύνετέ τα καλά, ψιλοκόψτε τα και γεμίστε τα πλαστικά δισκάκια του πάγου.
Μετά γεμίστε τα με νερό και καταψύξτε τα.
Ύστερα από μερικές μέρες, βγάλτε τα μυρωδικά σας (σε παγάκια μέσα) και κρατήστε τα σε μια καλά κλεισμένη πλαστική σακούλα στην κατάψυξη.
Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύγευστα και μυρωδάτα παραμένουν καθόλου το χειμώνα.

Bouquet

BOUQUET (προφορά : μπουκέ ) .
Όρος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για αρωματικά συστατικά ενός πολύπλοκου φαγητού , αλλά συναντάται κυρίως στο κρασί (συνήθως στο κόκκινο ) , εννοώντας την πολυπλοκότητα αρωμάτων που αυτό αποκτά με την παλαίωση

Μπαχαρικά Και Ζέσταμα

Για να ζεστάνετε τα ολόκληρα μπαχαρικά επιλέξτε τηγάνι με πλατιά βάση πάνω από χαμηλή, ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Κουνήστε το τηγάνι ή ανακατέψτε τα μπαχαρικά σας με ξύλινη κουτάλα όσο ζεστένονται.
Θα είναι έτοιμα όταν το άρωμα τους γίνει έντονο και το χρώμα τους λίγο πιο σκούρο από το κανονικό.
Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει από δύο ως πέντε λεπτά ανάλογα με το είδος του μπαχαρικού, την θερμοκρασία και το τηγάνι που επιλέξατε.
Μόλις είναι έτοιμα βγάλτε τα αμέσως από το τηγάνι για να μην καούν.
Αφήστε τα να κρυώσουν και αλέστε τα.
Μπορούν να διατηρηθούν καλά κλεισμένα για μερικές εβδομάδες χωρίς να χάσουν το άρωμά τους.

Μπαχαρικά Και Ψήσιμο

Τα ολόκληρα μπαχαρικά συμπεριφέρονται καλύτερα στο ζέσταμα από τα τριμμένα τα οποία μπορούν εύκολα να καούν. Μπορείτε να ψήσετε τα μπαχαρικά σας στον φούρνο ή να επιλέξετε το τηγάνι όπου θα έχετε μεγαλύτερο έλεγχο.

Μπαχαρικά Και Αλεσμα

Αλέστε τα μπαχαρικά με ένα μύλο του καφέι, ενώ για μικρές ποσότητες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γούδι.

Μπαχαρικά Ολόκληρα

Τα ολόκληρα μπαχαρικά έχουν περίπου τετραπλάσιο χρόνο ζωής από τα τριμμένα και αυτό γιατί το άρωμά τους προστατεύεται από το κάλυμμα των σπόρων τους και δεν απελευθερώνεται αν δεν αλεστούν ή ζεσταθούν.

Μπαχαρικά

Ζεσταίνοντας ολόκληρα μπαχαρικά, στεγνά ή με λίγο λάδι σε τηγάνι, βελτιώνετε το άρωμα τους και του δίνετε πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

Κάρδαμο

Κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό με προέλευση από την Ασία και την νότιο Αμερική.
Το κάρδαμο είναι αποξηραμένος καρπός ενός φυτού που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας.
Έχει γεύση πικρή και γλυκιά, ελαφρά λεμονίζουσα και είναι πολύ αρωματικό.
Είναι ένα από τα συστατικά της σκόνης κάρυ.
Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται και ολόκληροι σε πίκλες και μαρινάδες.

Φρέσκα Μυρωδικά

Αν σκοπεύετε να προσθέσετε πολλά φρέσκα μυρωδικά στην κατσαρόλα σας, για να τα αφαιρέσετε εύκολα απλά βάλτε μέσα σε μια γάζα ή σε μια μουσελίνα.

Καρυκεύματα - Αρωματικά

Τα καρυκεύματα και τα αρωματικά αν δεν αποτελούν πομάδα-μαρινάδα, μπαίνουν πάντα τελευταία στο μαγείρεμα, για να δώσουν όλο τον καλό εαυτό τους στη γεύση!

Καρυκεύματα

Το κύμινο, το μοσχοκάρυδο όπως άλλωστε και το πιπέρι πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένα.
Το κόλιανδρο και το μαχλέπι πρέπει να είναι χοντροκοπανισμένα.

Δεδρολίβανο

Δεδρολίβανο μπορείτε να βρείτε χύμα ή σε γυάλινα ή πλαστικά βάζα στον πάγκο των μπαχαρικών στα σούπερ μάρκετ .
Βέβαια η καλύτερη επιλογή είναι το γυάλινο βαζάκι .
Το δεδρολίβανο μπορεί να αρωματίσει το κρέας και τα πουλερικά , αλλά κυρίως το ψάρι .
Βέβαια , λόγω της αντιοξειδωτικής του δράση , μπορούμε να το προσθέσουμε και σε σπαγγέτι ,ριζότο πίτσα κ.ά.
Μπορούμε βέβαια να έχουμε και φρέσκο αρκεί να φροντίζουμε το φυτό του .

Μπαχαρικά

Αν βάλετε μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπέρι στο δοχείο με το τριμμένο , όχι μόνον οι τρύπες του δοχείου δεν θα βουλώσουν ποτέ , αλλά και το πιπέρι θα έχει πιο φρέσκο άρωμα .
 
Top Bottom