Ροή

Παραδοσιακή αραβική πίτα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
παραδοσιακή αραβική πίτα



83194.jpg


υλικά (για 4 άτο?α)
για τη ζύ?η
500 γρα??. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή ?αγιά
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
½ φλ.τσ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

για τη γέ?ιση
500 γρα??. σπανάκι
1 κρε??ύδι ψιλοκο??ένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιη?ένη
100 γρα??. καρύδια ψιλοκο??ένα
1 κ.σ. πολτό ροδιού
1 φλ.τσ. ψιλοκο??ένο κόλιανδρο
½ κ.γλ. ?αύρο πιπέρι
½ κ.σ. αλάτι

εκτέλεση
βάζου?ε τη ?αγιά ?ε τη ζάχαρη σ? ένα φλιτζάνι τσαγιού, προσθέτου?ε ένα κουτάλι σούπας ζεστό νερό και τα αφήνου?ε ?έχρι το ?έγεθός τους να γίνει διπλάσιο. ρίχνου?ε το αλάτι στο αλεύρι και προσθέτου?ε ?ισό ποτήρι νερό. ζυ?ώνου?ε, σκεπάζου?ε τη ζύ?η ?ε ?ια πετσέτα και την αφήνου?ε ?έχρι να διπλασιαστεί σε ?έγεθος. ανακατεύου?ε τα υλικά της γέ?ισης. χωρίζου?ε την έτοι?η ζύ?η σε τέσσερα κο??άτια και ανοίγου?ε τέσσερα φύλλα. απλώνου?ε τη γέ?ιση στο ?ισό κάθε φύλλου και τη σκεπάζου?ε ?ε το άλλο ?ισό. τρυπά?ε τις πίτες ?ε ένα πιρούνι για να ?η φουσκώσουν πολύ και τις ψήνου?ε στο φούρνο στους 250°c ?έχρι να πάρουν χρώ?α. η γέ?ιση ?πορεί να προσαρ?οστεί ανάλογα ?ε τις επιθυ?ίες ?ας.
 
Top Bottom