Areti
VIP μέλος

Υλικά
6 μέτριες πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι αλεσμένο στο multi
600 ml φρέσκο χλιαρό γάλα
10 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
150 γρ. γραβιέρα Τήνου τριμμένη
2 αυγά
λίγο αλάτι,πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ ή με πιρούνι.
Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το τυρί, το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
Περνάμε με μια λεπτή στρώση ελαιόλαδο το ταψί μας και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
Χαράζουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι σαν να σχηματίζουμε ράγες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων και ψήνουμε το πατατάτο στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 40' λεπτά ή έως να πάρει χρυσαφί χρώμα και κάνει κρούστα η επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφού γίνει χλιαρό ή εντελώς κρύο κόβουμε σε μικρά κομματάκια.