Ροή

Πρασόρυζο

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
Πρασόρυζο.jpg


Υλικά

700 γραμ πράσα
1 φλιτζ τσαγιού ρύζι για πιλάφι
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 νεροπότηρο ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κουτ γλυκού πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι


Εκτελεση

Καθαρίζουμε τα πράσα από τη ρίζα και τα πράσινα φύλλα. Τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.

Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε καλά μέχρι να μείνει μόνο το λάδι και τα λαχανικά στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και το πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο χλιαρό νερό. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για ½ ώρα. 2 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.
 
Top Bottom