Ροή

Σουπιές Με Ρύζι

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά (για 6 άτομα):

1kg σουπιές φρέσκιες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
χυμό από 1 λεμόνι
1 ποτήρι κρασί λευκό
1lt ζωμό λαχανικών
400gr ρύζι τύπου Καρολίνα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε ζαράκια
2-3 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το δαφνόφυλλο και το χυμό λεμονιού. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήθουν τα περισσότερα υγρά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι
την ντομάτα, τον άνηθο και το ούζο ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να απορροφήσει τα υγρά του. Ξεσκεπάζουμε ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μελάνι άπω τις σουπιές για να χρωματίσουμε το φαγητό μας.
 
Top Bottom