Ροή

Τάρτα Ραβέντι με τριφτή ζύμη

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Συστατικά

tartagiorgia2.jpg



  • 375 γρ αλεύρι
  • 150 γρ βούτυρο
  • ένα κρόκο
  • 190 γρ ζάχαρη
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 πκ μπεκην
  • 1 πκ βανιλια
  • 500 γρ Ραβεντι
  • 40 γρ αμύγδαλα χοντροαλεσμένα

Οδηγίες

  1. Ανάβουμε τον Φούρνο στο 200 βαθμούς αέρας
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τον κρόκο, το χυμό από το πορτοκάλι, και το μπεκην. Τα δουλεύουμε με τα χέρια, καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη τριφτή.
  3. Την μισή από την ζυμη μας την βάζουμε σε μια 24 Νο στρογγυλή φόρμα, έτσι τριμμένη να πάει παντού .Την ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει, μεσα στην φορμα.
  4. Καθαρίζουμε τα Ραβέντι, τα κοβουμε σε κομμάτια ψηλα, και τα βαζουμε πάνω στο γλυκό που έχουμε φτιάξη.(στην ιδια φορμα)
  5. Βάζουμε και την υπόλοιπη ζύμη πάλι έτσι τριμμένη να μπει παντού και το ψήνουμε για 30 λεπτά
Μπορεί να γίνει και με μήλα αντί για ραβέντι. Βάζουμε τα μήλα ωμά μαζί με σταφίδες.


ravendi.jpg
 
Top Bottom