Ροή

Τερίνα µε πιπεριές Φλωρίνης, δυόσµο και βασιλικό

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
terina-me-piperies-florinis.jpg



Υλικά

8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
7 φύλλα (14 γραμμ.) ζελατίνη
600 γραμμ. ανθότυρο κρέμα ή άλλο τυρί κρέμα
200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού και δυόσμου
Αλάτι
Ξίδι μπαλσάμικο για το σερβίρισμα
Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Σαλάτα πράσινη για το σερβίρισμα
Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτα, ξινομυζήθρα κ.λπ.



Εκτελεση


Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία θα ντύσουμε με μεμβράνη που θα εξέχει από τα τοιχώματα. Βάζουμε τις πιπεριές στο φούρνο ολόκληρες, στους 200οC στον αέρα, και τις ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει και να φουσκώνει η φλούδα. Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και τις κλείνουμε να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν. Αφαιρούμε με προσοχή τους σπόρους και τις ίνες. Τις κόβουμε σε 2-3 λωρίδες. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στραγγίσουν. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ καλυμμένα με κρύο νερό να φουσκώσουν για 10΄.

Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και λίγη λίγη, ανακατεύοντας με κουτάλι ή σύρμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πάρει ομοιόμορφη υφή το μείγμα τυριού. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα τυριού. Στύβουμε καλά τις φουσκωμένες ζελατίνες και τις διαλύουμε με γρήγορες κινήσεις σε 3 κ.σ. βραστό νερό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με γρήγορες κινήσεις, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα τυριού.

Ντύνουμε γύρω γύρω καθώς και τη βάση της φόρμας με πιπεριές. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα τυριού στη φόρμα. Κάνουμε μια στρώση πιπεριάς, αδειάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα τυριού, καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πιπεριές Φλωρίνης και κλείνουμε καλά με τη μεμβράνη. Παγώνουμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Αφού παγώσει η τερίνα την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Γαρνίρουμε κάθε φέτα τερίνας με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη σαλάτα.



Πληροφορία
Για να ντύσουμε εύκολα τη φόρμα με μεμβράνη, τη βρέχουμε ελαφρά. Έτσι κολλάει η μεμβράνη στα τοιχώματα και το «ντύσιμο» της φόρμας δεν μας δυσκολεύει.
 
Last edited:
Top Bottom